Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pružni radnik ozlijeđen u padu snijega s ralice

Autor: Boris Kupčak

12.03.2010. 23:00
Pružni radnik ozlijeđen u padu snijega s ralice

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pružni radnik Darko Grčar jučer je zadobio teške tjelesne ozljede nakon što ga je ozlijedio snijeg koji je čistila ralica vlaka na željezničkoj postaji u Malovanu. Prema prvim informacijama koje su nam dali njegovi kolege, dok je Darko čistio snijeg s pruge, naišao je vlak koji vozi na relaciji Knin-Ogulin ispred kojega je bila ralica za čišćenje snijega. Iako se Grčar sklonio, snijeg ga je ipak poklopio, bacio na leđa i teško ozlijedio. Nesreću je vidio jedan od njegovih kolega koji je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju.
– Darko je u ovom trenutku na intenzivnoj u Općoj bolnici u Zadru. Posljednje što sam čuo jest da su mu polomljena rebra.
Vlak s ralicom ispred sebe inače gura ogromnu masu snijega. Darko je vjerojatno mislio kako se dovoljno udaljio, ali ga je taj snijeg zakačio i ozlijedio iako još ne možemo sa sigurnošću tvrditi što se dogodilo. Na postaji su bili i prometnik i skretničar koji su odmah zvali pomoć. Brzo sam stigao i vidio sam da je pri svijesti. Danas svi radnici rade normalno iako su još uvijek potreseni zbog događaja, rekao nam je jedan od Darkovih kolega.
U šoku zbog nesreće bili su i nogometaši NK Velebit Gračaca kojima je ozlijeđeni Darko bio trener. Svi mu pružaju podršku i nadaju se kako će brzo ozdraviti.
– Maloprije smo došli iz bolnice. Darko leži na intenzivnoj njezi i polomljeno mu je više rebara. Liječnica nam je rekla kako je za sada stabilno, a nadamo se da će sve biti dobro, kazao nam je tajnik kluba Franjo Abramović dodajući kako su svi uz njega i nadaju se najboljem.