Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Raštane zaustavljaju promociju Dugopolja

Autor: Čedo Fabulić

12.03.2010. 23:00
Raštane zaustavljaju promociju Dugopolja

Foto: Adam VIDAS



Nakon posljednjeg kola Treće lige – jug Raštane su se uvjerljivom (5:0) pobjedom protiv Omiša probile na drugo mjesto. Ovaj vikend donosi utakmice 21. kola među kojima je svakako najzanimljiviji dvoboj vodećeg Dugopolja (41 boda) i Raštana (36). Dugopolje mnogi već vide u Drugoj ligi, ali momčad Ivana Katalinića morat će se itekako pomučiti da i nakon Raštana zadrži solidnu bodovnu prednost pred konkurentima. Jesenas je Dugopolje slavilo u Raštanima (2:1) nakon čega je Leopold Burčul podnio ostavku na mjesto trenera domaće momčadi. Za Raštane mnogo znači povratak u momčad Gorana Burčula, kapetana, kao i oporavak Marka Gospića (gripa). Ovaj će dvojac biti i glavna opasnost za gol protivnika. Iz Raštana najavljuju i organizirani dolazak svojih navijača.
– Naše ambicije gradimo na čvrstoj obrani koja neće domaćinima dopustiti razvijanje igre. Nadam se da će se iz čvrste obrane otvoriti i prilika u kontrama u kojima možemo ugoroziti Dugopolje – kaže Marko Gospić.
U sjeni gostovanja Raštana u Dogopolju su nastupi Velebita kod Uskoka i dvoboj Primorca i Jadrana iz Kaštel Sućurca u kojem Biograđani na svom terenu traže prvu pobjedu u nastavku sezone.
– Uskok je u vrhu ljestvice, ali i mi se nadamo nastavku neporaženosti. S bodom bismo bili zadovoljni – smatra Romeo Čerina, igrač Velebita.
– Naša je ambicija osvojiti tri boda i u utakmici s Jadrom samo je to uspjeh – naglašava Rafaelo Batista, koji se vratio u redove Primorca.
Raspored 21. kola, subota 15: Primorac – Jadran KS, Dugopolje – Raštane, Uskok – Velebit, Hrvace – Dinara, GOŠK – Neretvanac, Neretva – Zagora, Jadran LP – Primorac 1929, Zmaj – Omiš, slobodan Konavljanin.
Četvrta HNL, A
U 15. kolu Dragovoljac će na svom terenu tražiti pobjedu protiv vrlo čvrstog Rudara. Pag je u nastavaka sezone krenuo sa željom popravka skromnog jesenskog dojma, što je i potvrdio u prošlom kolu protiv Sabunjara. Momčadi Alena Vedrića u goste dolazi Hrvatski vitez, koji se prošli tjedan vratio na svoje obnovljeno igralište. Sabunjar opet “gostuje”, ovaj put u Galovcu gdje dočekuje DOŠK. Polača na putu prema prvom mjestu želi kod kuće pobijediti Galovac, oslabljeni Hajduk u Vodicama će tražiti makar bod baš kao i Zrmanja kod Krke.
Raspored 15. kola, nedjelja, 15: Dragovoljac – Rudar, Pag – HV Posedarje, Sabunjar – DOŠK, Polača – Galovac, Krka – Zrmanja, Vodice – Hajduk, SOŠK je slobodan.
ŽNL
Čini se da će vodeći dvojac ovog vikenda biti na velikim iskušenjima. Naime, vodeća Škabrnja odlazi u goste petoplasiranoj Novoj zori gdje joj u svakom slučaju neće biti lako. Pakoštance pak očekuje sraz s NOŠK-om na Bravariću koji traže bodove za bijeg sa začelja. Gorica na svojoj Jamorini dočekuje Arbanase i u tom su susretu papirnati favoriti. Takvi su favoriti Croatia kojoj stiže Dalmatinac i Vrčevo u srazu s Velebitom.
Puno se neizvjesnosti očekuje u susretima podgradine i Bibinja, Zemunika i Paklenice te u vječitom derbiju susjeda Debeljaka i Zlatne luke.
Nedjelja u 15: Podgradina – Bibinje, NOŠK – Pakoštane, Zemunik – Paklenica, Debeljak – Zlatna luka, Vrčevo – Velebit, Gorica – Arbanasi, Croatia – Dalmatinac, Nova zora – Škabrnja.