Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ulaze i kadeti

Autor: Zvonimir Petrović

12.03.2010. 23:00
Ulaze i kadeti

Foto: Zvonimir PETROVIĆ



Vaterpolski klub Biograd proteklog vikenda trebao je igrati Kup Grada Biograda u Varaždinu. Međutim, po riječima Marijana Stopfera, predsjednika kluba, zbog loše financijske situacije odustalo se od tog turnira.
– Plan je da se turnir odigra ovo ljeto na bazenu u Biogradu. Budući da ovaj vikend počinje Prva B liga kako bismo se što bolje pripremili za to natjecanje prihvatili smo poziv iz Mađarske za nastup na turniru na kojem su uz Biograd igrali domaćin Nagykanizsca te Zagreb i PVC iz Budimpešte. Igralo se dvokružno svatko sa svakim. U finalu smo igrali s Nagykanizscom. U prvoj utakmici izgubili smo sa četiri gola razlike, a u drugoj samo s golom zaostatka što je izuzetno dobar rezultat – kaže Marijan Stopfer, predsjednik Biograda.
Biograd danas igra prvo kolo Prve B lige u Rijeci protiv Opatije u koje će momčad iz kraljevskog grada nastupiti oslabljena. Ozlijeđeni su Bruno Sabioni, Jere Antić i Ivan Radas.
– U ovoj sezoni igrat ćemo s vlastitim kadrom plus tri igrača koja su nas pojačala u prijelaznom roku: Ivan Lubović, Bruno Sabioni (oba Šibenik) i Vlado Pilipović. U momčad ulaze i kadeti: Deković, Kadija, Eškinja i Dušković, koji su se potvrdili i na turniru u Mađarskoj. Opatija se pojačala sa čak četvoricom igrača i sigurno je da su favoriti. Bez obzira na to riječ je o utakmici prvog kola, a to znači da se momčadi još nisu posložile. To opet otvara mogućnost iznenađenja, pa vjerujem da nismo bez šanse protiv Opatijaca – smatra Stopfer.
Kao i prijašnjih sezona Biograđani će domaće utakmice igrati u Šibeniku. S obzirom da će završetak lige predviđen početkom ljeta moguće je da poneku domaću utakmicu biogradska momčad odigra i na svom otvorenom bazenu.