Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bivšem automobilističkom asu i dvojici “ortaka” sudit će se u odvojenom postupku

12.03.2012. 23:00
Bivšem automobilističkom asu i dvojici “ortaka” sudit će se u odvojenom postupku


– Časni suče ne postoje nikakvi dokazi, niti ja imam veze s preprodajom heroina pa predlažem da se ta dva kaznena djela odvoje – britkim tonom, tečno navodeći stavke i članke Kaznenog zakona – zatražio je optuženi Stipe Ringwald


Iako je jučer na Županijskom sudu u Zadru trebalo započeti suđenje Šibenčaninu Stipi Ringwaldu (39), bivšem automobilističkom asu i “vlasniku” više od 120 kaznenih prijava, Sudsko je vijeće odlučilo razdvojiti sudski postupak.
Riječ je naime, o optužnici kojom su se najprije zbog preprodaje “trave” teretili Ringwald, Mario Puhijera (30) i Vice Mihaljević (29), te zbog dilanja heroina Zdravko Babić (58), Ivica Alebić (39) i Jure Rađa zvani Juka.
Podsjećamo, u policijskoj sačekuši, nakon gotovo filmske potjere kod izlaza s autoceste, nedaleko od naplatnih kućica Zadar 2, “pali” su tada stari policijski znanac Ringwald te Alebić, Rađa, Mihaljević i Puhijera, dok je šesti, najstariji “ortak” uhićen nekoliko dana kasnije u Splitu. Policajci su tada pretresom automobila Marija Puhijere pronašli 100-tinjak grama marihuane, pet grama heroina i vagu.
– Časni suče ne postoje nikakvi dokazi, niti ja imam veze s preprodajom heroina pa predlažem da se ta dva kaznena djela odvoje – britkim tonom, tečno navodeći stavke i članke Kaznenog zakona – zatražio je Ringwald.
Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Borisa Radmana potom je postupak razdvojilo i iz postojećeg spisa izdvojilo dokaze koji se odnose na Ringwalda, Mihaljevića i Puhijeru, a suđenje je potom nastavljeno ostatku ekipe.
Prema optužnici, Rađa je 2. rujna 2009. godine kontaktirao Alebića kako bi pronašli kupca za drogu pa su ujedno i dogovorili susret između prikrivenog istražitelja i Zdravka Babića. Na dogovorenom mjestu, Babić mu je za iznos od 200 eura prodao 3,97 grama heroina.
Sva trojica optuženika negirala su krivnju za djelo kojim se terete, nakon čega je glavna rasprava odgođena i istovremeno zakazana za danas kada će se putem video-linka ispitati prikriveni policijski istražitelj “S1”.
Što se pak, bivšeg motociklističkog asa Stipe Ringwalda i druge dvojice tiče, njima će kako je i odlučeno, biti zakazano ročište u odvojenom postupku.