Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Može li se i do trećeg mjesta

12.03.2012. 23:00
Može li se i do trećeg mjesta


Šanse postoje za to treće mjesto, ali realno gledajući one nisu prevelike – ističe Denis Karlović nakon što se Donat izjednačio s Libertasom na prvenstvenoj ljestvici


Veliku pobjedu ostvarili su stolnotenisači Donata u subotu protiv dubrovačkog Libertasa. Protiv vrlo jakog dubrovačkog sastava Zadrani su bez Tomislava Marakovića kojeg je zaustavila visoka temperatura, nakon više od tri sata neizvjesnog dvoboja uspjeli stići do vrlo važne pobjede i na taj način se izjednačiti na trećem mjestu prvenstvene ljestvice s Libertasom.
– Mi smo već prije ostvarili svoj cilj nakon što smo uspjeli osigurati četvrto mjesto i izboriti plasman u doigravanje. Od ove momčadi to nitko nije očekivao – smiren je bio trener Denis Karlović nakon subotnje pobjede. No, sada se otvorila i prilika za treće mjesto, a ono u polufinalu doigravanja izbjegava zagrebački Dr. Časl koji je nepobjediv za ostatak lige. Problem leži u tome što je Libertas u Dubrovniku slavio sa 4:0, tako da u slučaju istog omjera na kraju regularnog dijela prvenstva, prednost bi imali “gospari”. No, mora se napomenuti da Dubrovčani imaju i nešto teži raspored u preostala četiri kola.
– Šanse postoje za to treće mjesto, ali realno gledajući one nisu prevelike. Mi bismo trebali manje-više dobiti sve partije do kraja lige, a to znači da bismo morali slaviti i protiv vrlo jakog Zagreba. Prevelikog imperativa za osvajanje trećeg mjesto nemamo, jer već smo sada ostvarili velik rezultat.
A pobjeda protiv Libertasa u subotu zaista je velik rezultat, pogotovo ako se uzme u obzir da su Zadrani igrali bez Marakovića, s mladim Gojom na mjestu trećeg igrača, tako da su odmah u utakmicu ušli sa 0:2, a to se činio zaista veliki hendikep protiv sastava u kojemu nastupaju Neven Juzbašić, Miho Simović i Marko Habijanec. Ali Donat je na krilima Alana Jalžabetića, koji je slavio u dvije pojedinačne partije i s Maglićem u paru, stigao do nevjerojatne pobjede. Presudio je Jalžabetić koji je u posljednjem dvoboju sa 3:2 u setovima svladao iskusnog Habijaneca.
– Odigrali smo fantastičnu momčad. Imamo dobre igrače koji prvi put igraju u klubu poput Donata. Kvalitetu imamo, ali vidi se u pojedinim situacijama da im nedostaje još taktičke mudrosti. Pokazuje se da im je dobro došla ova sezona u Zadru – dodao je Karlović.


Donat II prema Prvoj ligi




U nedjelju je započeo drugi krug regionalnih kvalifikacija za Prvu ligu (drugi rang natjecanja). Nakon prvog kruga u kojemu su sudjelovali sastavi iz zadarske regije, a kasnije i iz cijele Dalmacije, uvjerljivo je vodila momčad Donata koja nije doživjela niti jedan poraz. U nedjelju su se ponovo sastale četiri momčadi iz Zadarske županije (Donat, Zadar, Knin, Jadera), a mladi igrači Donata ponovo su uvjerljivo slavili u svim dvobojima sa 4:0.
– Želja ne je izboriti nastup u Prvoj ligi, što je drugi rang natjecanja, da svojim mladim igračima omogućimo priliku za veći broj kvalitetnih utakmica – istaknuo je Denis Karlović. Donat je manje-više osigurao prvo mjesto, a prve dvije momčadi iz Dalmacije sastat će se s najboljim sastavima iz ostalih regija, a u konačnici će najbolja dva sastava ući u Prvu ligu.