Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobjedom zaključiti prvi dio posla

12.03.2012. 23:00
Pobjedom zaključiti prvi dio posla


Trebamo dobro otvoriti utakmicu i kontrolirati igru. Naravno da što se nas tiče samo pobjeda dolazi u obzir – jasan je Ive Ivanov
“Utakmice između Puntamike i Zadra su uvijek zanimljive pa vjerujem da će tako biti i ovaj put. Vjerojatno će dosta publike doći vidjeti u kakvoj smo formi i na koji način se pripremamo za Ligu za prvaka. Mislim da će nam to biti izuzetno dobar trening, bez obzira na krajnji ishod, iako smatram da smo trenutno u boljoj formi od Puntamičana i nastojat ćemo pobijediti sa što manje problema. Očekujem dobru igru, tvrdu utakmicu i naravno našu pobjedu.”
Tako će u najavi večerašnjeg dvoboja u Jazinama Ante Matulović, pomoćnik Aleša Pipana. Iako ova utakmica ni jednima ni drugima ne znači ništa u smislu plasmana na tablici, jer će Zadar u Ligu za prvaka ući s prvoga mjesta, dok Sonik ide u Ligu za ostanak, obje momčadi se sasvim sigurno žele pokazati u što boljem svjetlu.
Jazine mamac za publiku
– Očekujemo pobjedu. Nadam se da će dosta ljudi doći pogledati gradski derbi, pogotovo zato što se igra u Jazinama, koje su uvijek bile magnet za zadarsku publiku. Trebamo dobro otvoriti utakmicu i kontrolirati igru. Naravno da što se nas tiče samo pobjeda dolazi u obzir – jasan je Ive Ivanov.
Kapetan Zadra dobro poznaje večerašnjeg protivnika i upozorava da ga treba ozbiljno shvatiti. Zadranima bi ovo trebao biti još jedan trening pred Ligu za prvaka i to sasvim sigurno bolji i jači nego što su bila prethodna dva protiv Dubrovnika i Kvarnera.
– Znam da su njihovi igrači Ramljak i Dražović bili ozlijeđeni, ali ne znam hoće li nastupiti. U svakom slučaju, pripremamo se kao da će igrati u najjačem sastavu. Doveli su Drezgu, koji se već pokazao pravim pojačanjem. Tu su Čakarun i Šarlija pod košem, Marić igra sve bolje, Pešut, Jurjević, na svih treba paziti. Kada ih krene i uđu u svoj film, znaju biti opasni. No, mi ćemo se dobro pripremiti i za svakoga imamo odgovor.
Neugodan protivnik
Ante Matulović je također gledao većinu domaćih utakmica Puntamičana ove sezone i dobro poznaje momčad Nevena Plantaka.
– Dosta smo pratili njihove domaće utakmice. Naravno da nam je to zanimljivo jer su tamo mahom vrlo kvalitetni igrači. Igraju dobro na domaćem terenu, gdje su do sada izgubili samo jednu utakmicu, što znači da su u Jazinama vrlo neugodan protivnik.
U kakvom stanju Zadar dočekuje ovu utakmicu?
– Svi su spremni, iako ne sto posto. Vragović je na prošloj utakmici još uvijek osjećao probleme, ali polako se vraća. Očekujemo da će večeras odigrati nešto više minuta i tako se vratiti u pravu formu.
Na kraju, pomoćni trener Zadra ističe.
– U svaku utakmicu nastojimo ući maksimalno korektno i borbeno. Osim toga, ovo je i prilika igračima da se dokažu treneru i izbore za što veću minutažu. Siguran sam da će svi dati svoj maksimum da osnovni dio A-1 lige privedemo kraju na najbolji mogući način i u dobrom ritmu uđemo u Ligu za prvaka.


A-1 LIGA KOŠARKAŠA


Raspored 22. kola: Danas: Sonik Puntamika – Zadar (18), Kvarner – Jolly (17), Dubrovnik – Split (19), Zabok – Alkar (19). Srijeda: Svjetlost Brod – Darda (18). Križevci – slobodni.