Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sv. Filip i Jakov priprema se za Dane cvijeća

12.03.2012. 23:00
Sv. Filip i Jakov priprema se za Dane cvijeća


U Svetom Filipu i Jakovu u punom su jeku pripreme za 12. festival cvijeća Zadarske županije pod nazivom “Dani cvijeća u Sv. Filip i Jakovu” koji će se održati od 27. do 29. travnja ove godine.
Manifestacija će se i ove godine održati uz generalno pokroviteljstvo Turističke zajednice Zadarske županije, Općine Sv. Filip i Jakov, Zadarske županije, Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede.
Ova manifestacija je postala prepoznatljiva kao ona kojom se otvara turistička sezona i kojom se obogaćuje turistička ponuda Zadarske županije.
Ove godine manifestacija će se održati na lokaciji u samom centru Sv. Filip i Jakova i to na prostorima hotela Villa Donat i javnim površinama.
Uz prodajno-izložbeni karakter manifestacije koji pripremaju izlagači iz zemlje i inozemstva ove godine pripremaju raznovrsan sadržaj (radionice, cvjetni show, sudjelovanje učeničkih zadruga, radova polaznika dječjih vrtića, prigodna predavanja, savjetodavna služba, nagradne igre…).
– Ove godine smo nakon višegodišnjih prezentacija cvjetnih noviteta iz Nizozemske, koje je demonstrirala Nina Jans Sremec, odlučili napraviti izložbu aranžiranja dekoracije stolova za razne prilike koje će pripremati aranžeri iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva.
Nastavljajući suradnju s raznim etno udrugama iz raznih krajeva Hrvatske pri čemu smo imali partner županiju iz raznih dijelova Hrvatske, ove godine partner županija nam je Vukovarsko-srijemska županija. Stoga planiramo u suradnji s Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije pokrenuti cvjetno-turističku suradnju na način da bi Kulturni centar „Gatalinka” iz Vinkovaca ponudio projekt Etno frizura Hrvatske na našem Festivalu. Neki od sudionika nam dolaze iz Osječko-baranjske županije kao i iz drugih krajeva Hrvatske. Mogućnosti suradnje su velike i to planiramo koristiti ove i idućih godina povezujući more i kontinent, plavo i zeleno, kazala je Klara Eškinja-Glavan.
Sajam tijekom tri dana trajanja posjetit će veliki broj posjetitelja, a ulaz se ne naplaćuje.


Za djecu će izgraditi pravi CVJETOGRAD!


I ove godine se očekuje veći broj polaznika dječjih vrtića Zadarske županije koji će se uključiti u organizaciju 9. cvjetnog korza “Neka riva u cviću pliva”, koji se tradicionalno održava u okviru manifestacije, a nastavlja se i organizacija cvjetne modne revije koja će se održati u sklopu sajma, kao i etno prezentacije.
Za najmlađe posjetitelje uz vožnju cvjetnim vlakom najavljuje se tradicionalno gostovanje Fifi i cvjetnog društva iz Zagreba uz još neka iznenađenja.
– Plan nam je izrada pravog Cvjetograda za djecu koja će moći tijekom dolaska na Festival tu boraviti zabavljajući se uz kreativne radionice.
Također će se nastojati uz prodajno-izložbene štandove i ostale sadržaje za posjetitelje organizirati zabavni program u večernjim satima, kazala nam je Klara Eškinja-Glavan.