Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Tečaj plivanja za djecu već od 4. mjeseca života

12.03.2012. 23:00
Tečaj plivanja za djecu već od 4. mjeseca života


Falkensteiner obiteljski Hotel Diadora u Punta Skali od 1. travnja uvodi “Falky akademiju plivanja”. Prema uputama licenciranih trenera bebe plivaju s roditeljima u vodi u posebnim crvenim swimtrainerima (crveni Fredov obruč za plivanje). Jedan voditelj plivanja je s roditeljima i bebama u vodi, te animira bebe pokretom, glasom, igračkama i zvižducima prilikom izvođenja vježbe refleksnog odraza nogu “žaba”. Drugi voditelj plivanja je na „suhom” i vodi vježbe te ispravlja roditelje.
– U pola sata kvalitetnog druženja beba i roditelja, uz igru i u dobrom raspoloženju, bebe se razgibavaju, opuste i ojačaju cijelo tijelo. Vježbe potiču razvoj koordinacije, ravnoteže, fleksibilnosti te utječu na psiho-socijalni razvoj, ističe Sanja Bosnar, voditeljica centra za plivanje beba i mališana Aquaeduca.
Rani početak plivanja važan je za razvoj djeteta jer plivanje pozitivno utječe na razvoj ravnoteže, a dijete se u vodi navikava na samostalno gibanje – pomiče se naprijed, nazad, zaustavlja se, okreće i vesla. U obiteljskom hotelu Diadora tečaj mogu pohađati bebe već od 4 mjeseca starosti.
Programi koji se mogu pohađati u hotelu su FSA vježbe u vodi za djecu od 4. mjeseca starosti do školske dobi, zatim program lijepog plivanja za djecu, te Halliwick koncept za djecu koja imaju preporuku pedijatra ili fizijatra za vježbanjem. Uz to djecu očekuje i aktivan sportski program uz mini plivačke olimpijade, turnire u vaterpolu, grupne sportske igre na vodi itd. Roditelji aktivno mogu sudjelovati u svim programima plivanja, a isto tako njima na raspolaganju stoji programi u kojem mogu usavršiti svoju tehniku plivanja prema individualnim željama ili se odlučiti za program korektivnih vježbi u vodi te Acqua aerobic.
Obiteljski hotel Diadora raspolaže Acqupura SPA Flora centrom i vodenim svijetom koji se prostire na 2000m2. Djeca se najviše raduju Falkytasiji – fantastičnom dječjem vodenom svijetu koji se sastoji od zatvorenog bazena s toboganom, mostom za balansiranje, mini dječjom parnom kupelji, otvorenog bazena s Falky gusarskim brodom i još mnogo mnogo toga…