Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Drago Čulina kandidat za Europski parlament

Autor: Nives Rogoznica

12.03.2013. 23:00
Drago Čulina kandidat za Europski parlament

Foto: A. SITNICA



Čulina priznaje kako bi, postane li europarlamentarcem s dvije trećine kolega mogao razgovarati na njihovu materinskom jeziku, no ističe i kako u službenim prigodama želi govoriti hrvatskim jezikom


Predsjednik županijske podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada Drago Čulina bit će, po neslužbenim informacijama, kandidat na izborima za Europski parlament pozicioniran na sredini liste.
Upitan za komentar, Čulina nije želio potvrditi niti opovrgnuti ovu informaciju, navodeći da će laburisti listu predstaviti u subotu, u Zagrebu, nakon što ju prihvati Nacionalno vijeće. Potvrdio je, ipak, kako je bio među kandidatima koji su testirani na sjednici Predsjedništva održanoj u ponedjeljak.
Čulina je profesor njemačkog i francuskog jezika, studirao je i engleski i talijanski jezik, a govori i španjolski. Prije ulaska u novinarske vode radio je kao prevoditelj s njemačkog u jednoj švicarskoj tvornici, potom kao novinar i voditelj na radiju za ZDF – 2. program njemačke televizije, te kao urednik na njemačkom radiju Deutsche Welle i kao voditelj emisije “Mosaique”, 3. programa francuske državne televizije. Za HRT je je bio stalni dopisnik iz Njemačke, a uz to je izvještavao iz europskih metropola, najčešće iz Bruxellesa i Den Haaga.