Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Gaženica – hit tema predizborne kampanje

Autor: Damir Maričić

12.03.2013. 23:00
Gaženica – hit tema predizborne kampanje


“Gazi, gazi srce moje”, riječi su stare pjesme Gabi Novak koja nam se eto u formi “Gaženica” očito servira kao hit skorašnjih lokalnih izbora. Na portal oglasima kao i na megaplakatu uz cestu imamo priliku vidjeti objavu, a kojoj HDZ odriče autorstvo, a netko je to ipak platio, gdje stoji “Plan 21” s prepoznatljivim znakom i aluzijom na vladajuću koaliciju predvođenu SDP-om, uz – Zaustaviti Gaženicu.
Najistureniji zadarski “igrač” vladajuće koalicije Ingrid Antičević Marinović dotle neumoljivo grmi – SDP je započeo projekt Gaženica i on će ga i dovršiti.
Iz Ministarstva je sa zadnjeg sastanka stiglo priopćenje:
– Trajektni promet iz stare gradske jezgre u luku Zadar-Gaženica izmjestit će se do sredine svibnja 2014. godine, kako je i predviđeno.
Do tada će se dovršiti svi potrebni infrastrukturni radovi te osigurati minimalni uvjeti za prihvat putnika i obavljanje pomorskog putničkog prometa, a za tu će se namjenu u slučaju potrebe osigurati i financijska sredstva u državnom proračunu za 2014. godinu, priopćeno je iz nadležnog ministarstva.
Bit će što bude, jer i razlozi sigurnosti, sa sve većim trajektima, mnoštvom brzih brodova, katamarana, ribarica, jahti, turističkih brodova, domaćih brodica… čine Jazine opasnim mjestom za plovidbu. Ne spominjući svojevremeno i zadarsko traženje izmještanja zbog “potkopavanja povijesne jezgre i “srca” grada. No ono što je sigurno da će dva mjeseca pred nama, vjerojatno i više od toga odnosi Zadra i Vlade biti u znaku Gaženice, s naglaskom na lokalne izbore.
Ostaje nam nada da će nepoznat netko poželjeti isfinancirati gradnju zgrade i potrebnih sadržaja na kopnu, preuzeti kompletnu luku i u nju navući svekoliko promet trajekata, RO-RO brodova, kruzera…