Gaženica - hit tema predizborne kampanje

Slika korisnika admin
gazenica

"Gazi, gazi srce moje", riječi su stare pjesme Gabi Novak koja nam se eto u formi "Gaženica" očito servira kao hit skorašnjih lokalnih izbora. Na portal oglasima kao i na megaplakatu uz cestu imamo priliku vidjeti objavu, a kojoj HDZ odriče autorstvo, a netko je to ipak platio, gdje stoji "Plan 21" s prepoznatljivim znakom i aluzijom na vladajuću koaliciju predvođenu SDP-om, uz - Zaustaviti Gaženicu.

Najistureniji zadarski "igrač" vladajuće koalicije Ingrid Antičević Marinović dotle neumoljivo grmi - SDP je započeo projekt Gaženica i on će ga i dovršiti.

Iz Ministarstva je sa zadnjeg sastanka stiglo priopćenje:

- Trajektni promet iz stare gradske jezgre u luku Zadar-Gaženica izmjestit će se do sredine svibnja 2014. godine, kako je i predviđeno.

Do tada će se dovršiti svi potrebni infrastrukturni radovi te osigurati minimalni uvjeti za prihvat putnika i obavljanje pomorskog putničkog prometa, a za tu će se namjenu u slučaju potrebe osigurati i financijska sredstva u državnom proračunu za 2014. godinu, priopćeno je iz nadležnog ministarstva.

Bit će što bude, jer i razlozi sigurnosti, sa sve većim trajektima, mnoštvom brzih brodova, katamarana, ribarica, jahti, turističkih brodova, domaćih brodica... čine Jazine opasnim mjestom za plovidbu. Ne spominjući svojevremeno i zadarsko traženje izmještanja zbog "potkopavanja povijesne jezgre i "srca" grada. No ono što je sigurno da će dva mjeseca pred nama, vjerojatno i više od toga odnosi Zadra i Vlade biti u znaku Gaženice, s naglaskom na lokalne izbore.

Ostaje nam nada da će nepoznat netko poželjeti isfinancirati gradnju zgrade i potrebnih sadržaja na kopnu, preuzeti kompletnu luku i u nju navući svekoliko promet trajekata, RO-RO brodova, kruzera...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno