Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HDZ službeno o kandidatu za gradonačelnika tek idući tjedan

Autor: Suzana Bandić

12.03.2013. 23:00
HDZ službeno o kandidatu za gradonačelnika tek idući tjedan


Neće večeras biti održana sjednica Gradskog odbora HDZ-a, pa tako niti izabrani i službeno potvrđeni kandidati za gradonačelnika i njegove zamjenike. Tu vijest je netko proširio, ali to je netočno. Vidjet ćemo sljedeći tjedan što, kad i kako – Zvonimir Vrančić


Iako se očekivalo kako će najkasnije do srijede biti i službeno objavljeno ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika u Zadru, ta će informacija, po svemu sudeći, ostati tajna do sljedećeg tjedna.
– Neće večeras biti održana sjednica Gradskog odbora HDZ-a, pa tako niti izabrani i službeno potvrđeni kandidati za gradonačelnika i njegove zamjenike. Tu vijest je netko proširio, ali to je netočno. Vidjet ćemo sljedeći tjedan što, kad i kako – rekao je Zvonimir Vrančić, aktualni gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a upitan nazire li se kraj neslužbenom nagađanju o tome tko će biti uzdanici ove stranke na nadolazećim lokalnim izborima. Neslužbeno se, naime, već duže vrijeme govori kako je pozicija za gradonačelnika rezervirana za Božidara Kalmetu, zamjenička za Vrančića, a druga za koalicijskog partnera i to iz redova HSP-a dr. Ante Starčevića. Aktualni gradonačelnik s mandatom na isteku, Zvonimir Vrančić nije, međutim, htio o tome razgovarati.
Inače, na motivacijskom saboru HDZ-a, održanom prošle subote u zagrebačkoj Ciboni, predstavljena je većina kandidata te stranke za lokalne izbore među kojima i Stipe Zrilić, kandidat za župana Zadarske županije, te Božidar Longin, njegov zamjenik.