Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Prosvjed nije rušilački, njime se traži promjena smjera

Autor: Anamarija Bilan

12.03.2013. 23:00
Prosvjed nije rušilački, njime se traži promjena smjera

Foto: Vedran SITNICA



Premijer nema dobre ministre, i ono što je rekao u zadnjem istupu, da je razlog prosvjeda smanjenje plaća za tri posto, nije istina. Ovim prosvjedom apeliramo na Vladu da ide u drugom ekonomskom i socijalnom smjeru, istaknuo je Uranija


Aktualna ekonomska i socijalna situacija je teža nego ikad jer su sva četiri parametra gospodarstva negativna; nezaposlenost je prešla 370.000, BDP je pao 2,5% iako se predviđao rast, inflacija je porasla 5% i državne investicije su doživjele krah. Zbog ovoga smo u stanju stagnacije koja vodi u ekonomsku depresiju, odnosno u ono što imaju Grčka ili Španjolska. Mi smo na rubu takvog potpunog kraha privrede, situacija je kritična i ne smijemo prijeći prag, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik i regionalni povjerenik SSSH istaknuvši da samo privatni investitori mogu izvući Hrvatsku iz krize, dok državne investicije mogu biti samo korektiv.
Istaknuo je da sadašnje ekonomske mjere koje provodi Vlada ne donose promjene.
 – Sve navedeno je razlog zbog kojeg sindikati 1. svibnja organiziraju veliki sindikalni prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Njime želimo ukazati da Vlada mora radikalno promijeniti smjer ekonomskih djelovanja jer ne idemo u dobrom pravcu. Premijer nema dobre ministre, i ono što je rekao u zadnjem istupu, da je razlog prosvjeda smanjenje plaća za tri posto, nije istina. Ovim prosvjedom apeliramo Vladu da ide u drugom ekonomskom i socijalnom smjeru, istaknuo je Uranija.
Dodao je da će SSSH sudjelovati u prosvjedu te da će ići barem 1.000 njihovih članova, a vjeruje da će se prosvjedu priključiti svi sindikati i da će iz Zadra ići još veći broj građana.