Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sportski inspektori danas kreću u akciju

Autor: Davor Petrović

12.03.2013. 23:00
Sportski inspektori danas kreću u akciju

Foto: Davor KOVAČEVIĆ



Hrvatskom sportu idu 2,2 milijarde kuna, a cilj je sprječavanje nenamjenskog trošenja i osobnog bogaćenja pojedinaca – tvrdi ministar Jovanović


Službenim predstavljanjem prvih četrnaestoro sportskih inspektora, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta ovog je utorka okrenut novi list za hrvatski sport. Naime, sada postoji kvalitetan okvir za provedbu inspekcijskog nadzora poslovanja sportskih saveza i klubova u Hrvatskoj.
– Svake godine hrvatskom sportu idu 2.2 milijarde kuna, a cilj inspekcije je sprječavanje nenamjenskog trošenja tih sredstava i osobnog bogaćenja pojedinaca. Mnogi su nas prozivali zato što smo unaprijed najavili sportsku inspekciju, tvrdeći da smo na taj način dali priliku da se zametnu tragovi. Međutim, mi smo htjeli svima dati vremena da se usklade sa zakonodavnim okvirom. Sada se više nitko neće moći izvlačiti na neznanje. Naš cilj je prevencija, a ne represija – objasnio je resorni ministar Željko Jovanović.
Sportski inspektori djelovat će pod ravnanjem Ureda državne uprave u županijama, odnosno u Gradskom uredu Grada Zagreba. Zbog toga je na njihovom svečanom predstavljanju Jovanoviću društvo radio ministar uprave Arsen Bauk, koji je istaknuo da će njegovo Ministarstvo sada imati manje posla sa sportskim udrugama.
Prema Jovanovićevim riječima, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dobilo je jako puno prijava iz svih dijelova Hrvatske.
Prvi sportski inspektori su: Jelena Turak, Ivia Lovreković, Dalibor Bošnjaković, Damir Dumančić, Domagoj Goić, Dean Kolenko, Blagojka Leko, Kristina Pačalat, Desanka Jurić Matošin, Harold Pece, Mirjana Pavlović, Josip Radojković, Vesna Medved i Goran Kursar.