Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani preko Splita kreću u lov na nova dostignuća

Autor: Zrinka Grancarić

12.03.2013. 23:00
Zadrani preko Splita kreću u lov na nova dostignuća


Split Olympic Sailing Week otvara sezonu za većinu hrvatskih jedriličara u olimpijskim disciplinama pa tako i za naše potvrđene A olimpijske kandidate za Rio 2016. Zajedrit će Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Igor Marenić, Tina Mihelić


Iako su temperature zraka i mora još uvijek relativno niske jedriličarska sezona se zahuktava. Kadeti i juniori već su odradili neke kriterijske regate, a ovoga tjedna u akvatoriju Splita regatno otvaranje sezone imat će i naši jedriličari u olimpijskim disciplinama. Split Olympic Sailing Week tradicionalno je mjesto na kojem se okupljamo prije izlaska na međunarodnu scenu. Na startnoj listi je 80ak natjecatelja iz 11 europskih zemalja.
Na more će i naš dvojac Šime Fantela i Igor Marenić, također A potencijalni olimpijski kandidati.
– Evo zajedrili smo prije 20ak dana, nakon stanke koja nam je zaista bila nužno potrebna. Puno je uzbuđenja bilo lani, iscrpio nas je pošteno prošli olimpijski ciklus, između sezona 2011. i 2012. praktički nije nije bilo stanke, tako da smo sad iskoristili prigodu da se pošteno odmorimo, a Igor i da diplomira. Trenirali smo ovih dana ponajviše s našom ženskom posadom, Eniom Ninčević i Romanom Župan, što je bilo vrlo korisno i za nas i za njih – rekao nam je Šime Fantela.
Ninčević/Župan također sezonu otvaraju u Splitu. U Splitu jedino neće biti natjecanja za 49er i RS:X, tako da će olimpijci u tim disciplinama bez domaćeg testa krenuti izravno u međunarodnu sezonu.