Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadru Hajduk liječi rane?

Autor: Drago Bajković

12.03.2013. 23:00
Zadru Hajduk liječi rane?

Foto: PIXELL



Nadajmo se da se Milinova momčad oporavila nakon poraza na Maksimiru i da će opet pružiti partiju sličnu onima i posljednja četiri domaća okršaja


Lokomotiva je “pregazila” Zadar. To je gotova priča i treba je što prije zaboraviti. Naravno, uz arhiviranje uzroka i zaključke zbog čega je do ovog poraza došlo. Bilo je za očekivati da trećeplasirana momčad u osam dana neće dvaput zaredom pružiti lošu partiju. Međutim, više smo očekivali od Zadrana koji su protiv iste momčadi na Stanovima pružili, pa skoro bi mogli reći, vrhunsku partiju. Po svemu sudeći, dogodio se loš dan momčadi Ferde Milina, a s druge strane vrlo nadahnuti domaćin. I završilo je na jedini način kako je i moglo završiti – uvjerljivim porazom Zadra.
Što nam donosi sljedeće kolo. Nama u Zadru svakako će biti najinteresantniji dvoboj Zadra i Hajduka. Nadajmo se da se Milinova momčad oporavila nakon poraza na Maksimiru i da će opet pružiti partiju sličnu onima i posljednja četiri domaća okršaja. S druge strane želje idu u pravcu toga da Hajduk na Stanovima nastavi svoju negativnu seriju. Uostalom, prvak sigurno neće biti.
Vodeći Dinamo će na noge Istri 1961. Ovoga puta navijamo za “modre” s obzirom da su Puljani direktni Zadrov konkurent u borbi za ostanak. Međutim, nerijetko je Istra na svom travnjaku bila tvrd orah za “modre”. Zagreb će u Kranjčevićevoj dočekati Lokomotivu. I tu se moramo nadati da neće biti prijateljskih ili dobrosusjedskih relacija i da će Lokomotiva uzeti pun plijen. Ma što god Ćiro Blažević o tome mislio. Ipak, nekako “smrdi”. Rijeka će na noge Cibaliji. Obje su momčadi u prošlom kolu pobijedile pa je za očekivati čvrst i neizvjestan okršaj. Rijeka je papirnati favorit, ali Vinkovčani se grčevito bore za ostanak. Fenjeraš Inter će u Zaprešiću ugostiti Split i pokušati se pomaknuti s dna ljestvice. I tu je za očekivati neizvjesnu utakmicu s obzirom da se Split bori za izlazak u Europu. Slaven Belupo će imati popravni ispit pred svojim navijačima i to protiv Osijeka. Teško je zaustaviti kola koja idu nizbrdo, ali ne i nemoguće. Malu prednost ipak dajemo “farmaceutima”. Ako Stanko Mršić nema novi recept i za njih. Nadajmo se ipak da će ovo kolo biti u znaku njegova sina Antonia i Zadra. Pa makar se tako izmjenivali do kraja prvenstva.