Ganzulić novi zaposlenik Tržnice Zadar

Slika korisnika valentinam
POVRATAK OTPISANOG
Ganzulić već dugo godina nije miljenik stranke, no HDZ je nakon više odbijenica konačno odlučio dati mu pristanak
Arhiva
Branko Ganzulić, novi pravnik Tržnice Zadar

Najdugovječniji HDZ-ov kandidat za većinu mjesta u gradskim i županijskim tvrtkama, Branko Ganzulić, konačno je dobio posao. Direktor Tržnice Zadar, Tomislav Letinić, primio ga je na mjesto pravnika tvrtke kako bi, kaže, smanjio troškove angažmana vanjskih pravnika.

Time je okonačan višegodišnja i mukotrpna borba jednog od najpoznatijih zadarskih HDZ-ovaca, a nakon što se u jednom trenutku razišao sa strankom i krenuo u privatne vode. Otvorio je odvjetnički ured, no očito posao nije dobro išao jer se Ganzulić posljednjih godina javljao na sve moguće natječaje što su ih raspisali Grad i Županija. Širok je bio raspon tih kandidatura, pa se Ganzulić javljao za sljedeća mjesta: direktora Turističke zajednice grada Zadra, direktora Košarkaškog kluba Zadar, ravnatelja Lučke uprave Zadar, direktora Doma za stare kod Sfinge, pročelnika ureda Županije, te na još nekoliko funkcija u Gradu i Županiji.

Sve dosad stranka je ignorirala njegove molbe, unatoč činjenici da je dugo godina bio čak i savjetnik gradonačelnika za gospodarstvo i predsjednik Turističke zajednice. No nikad dosad nisu htjeli stati iza njega, već su ga atraktivna mjesta, kakva se i inače dijele nakon lokalnih izbora, redovito zaobilazila.

Uštedjeli na sredstvima

Poznato je, naime, da su natječaji za mjesta u Gradu i Županiji samo stvar formalnosti te za se za svako mjesto mjesecima unaprijed zna tko je stranački odabranik na određenu dužnost. Ganzulić već dugo godina nije miljenik stranke, no HDZ je nakon više odbijenica konačno odlučio dati mu pristanak.

Direktor Tržnice Zadar, Tomislav Letinić, kaže nam kako će Ganzulićevim zapošljavanjem itekako uštedjeti jer više neće morati angažirati vanjske pravnike.

- Morali smo primiti pravnika jer imamo jako puno posla na tom polju, osobito oko davanja u zakup poslovnih prostora, štandova i klupa, a za svaki takav posao potrebne su mi pravne usluge. Zaključio sam da mi je jeftinije imati pravnika unutar tvrtke nego angažirati one vanjske, kaže Letinić.

Kako je, osim Ganzulića, zaposlio još jednog djelatnika, pitali smo ga o čemu se radi i hoće li tu zapošljavanja stati?

Zaposlen i kućni majstor

- Zaposlio sam još jednog kućnog majstora s obzirom da je i tu dosad bila angažirana vanjska tvrtka, što su samo dodatni troškovi. Naime, imamo iznimno visoke troškove općenito po pitanju angažmana vanjskih suradnika, pa to nastojim promijeniti. Zato sam i zaposlio jednog sposobnog mladog čovjeka koji radi na popravcima, vodoinstalaterskim i sličnim poslovima i njegov se rad već prvih dana pokazao kao dobra odluka, jer je puno toga napravio te nismo morali angažirati vanjske majstore, pojašnjava Letinić dodajući kako novih zapošljavanja više neće biti, osim što će primiti čistače, ali na mjesto onih koji odlaze te njihov broj opet ostaje isti.

 

Letinić: Vratiti ćemo kupce na pijacu

Gradska tržnica nekad je bila glavno mjesto na kojemu su se mogli kupiti domaći poljoprivredni proizvodi, no njenu ulogu sve više preuzimaju trgovački centri. Letinić kaže kako će poraditi na tome da kupce vrati na ovo mjesto, i to kvalitetnom ponudom.

- Imamo dobru suradnju sa županijskom Agencijom za ruralni razvoj, te s njom i ostalim institucijama koje potiču lokalnu proizvodnju pokušavamo vratiti povjerenje kupaca. Cilj nam je putem raznih marketinških aktivnosti na pijacu privući kupce koji su navikli kupovati po centrima te vratiti njihovo povjerenje i proširiti proizvodnju sa što više lokalnih zdravih proizvoda, najavljuje Letinić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Ne kaže se novi zaposlenik već novi uhljeb.