Pišimo kako bismo imali što čitati!

Slika korisnika valentinam
Službeno otvorena manifestacija "Zadar čita"
Autor: 
Ovaj prostor ukrasili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn kojima također zahvaljujemo. Naposljetku, pišimo kako bismo imali što čitati, poručila je Doroteja Kamber Kontić
GKZD
Na otvorenju manifestacije zadarski gradonačelnik Branko Dukić s učenicima

U ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar jučer je službeno otvoreno novo izdanje manifestacije "Zadar čita", posvećene čitanju i svemu veznom uz njega. Ove godine za glavnu temu odabrano je pismo.

U programu otvorenja sudjelovali su učenici dviju zadarskih osnovnih škola, OŠ Stanovi i OŠ Smiljevac. Ispričana je jedna priča, a vidjeli smo i zanimljiv igrokaz pod nazivom "Iz kolijevke pismenosti" koji su pripremili učenici OŠ Smiljevac. Prigodnim riječima okupljenima se obratila Doroteja Kamber Kontić, ravnateljica Gradske knjižnice Zadar najavivši bogat program u tjednu ispred nas.

- Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem programu "Zadar čita", svim ustanovama i institucijama koje su se uključile u manifestaciju. Ovaj prostor ukrasili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn kojima također zahvaljujemo. Naposljetku, pišimo kako bismo imali što čitati, poručila je ravnateljica Gradske knjižnice Zadar.

Tijekom manifestacije koja će trajati cijeli tjedan predviđeno je više od 120 događanja sa više od 50 sudionika na području Zadra i Zadarske županije.

Sudionici su različiti, od vrtića, osnovnih i srednjih škola, kulturnih ustanova, narodnih knjižnica do domova za starije i nemoćne. U samoj knjižnici odvijat će se programi za djecu i mlade (radionice, predavanja, izložbe, tribine), kao i književni susreti za odrasle, sve u znaku pisma.

Uz to što je posebno za manifestaciju izrađen poštanski žug i markica, u Gradskoj knjižnici Zadar izradili su i posebne razglednice koje će biti odaslane na adrese korisnika.

Na službenom otvorenju manifestacije bio je prisutan i Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra kao i Joso Nekić, pročelnik za odgoj i školstvo sa suradnicima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno