Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

DRAGAN ŽUPAN Protiv Sesveta moramo “poginuti” na travnjaku

13.03.2019. 08:58
DRAGAN ŽUPAN Protiv  Sesveta  moramo  “poginuti”  na travnjaku


Definitivno još proljeće, barem ono nogometno, nije stiglo na Stanove. Dapače tmurni su se oblaci ovih dana nadvili nad klubom iz Krševanovog grada. I tako će sigurno ostati do subote kada će nogometaši Zadra dobiti novu priliku prizvati proljetno sunce na Stanove. Razlog je jednostvan, momčad Mislava Karoglana još nije osvojila niti boda u nastavku sezone, točnije u dva protekla kola. Nakon domaćeg poraza na Stanovima od Hrvatskog dragovoljca, stigla je još bolnija "triska" na Šubićevcu gdje je Šibenik doslovno potopio Zadrane rezultatom 5:0. I gurnuo ih prema dnu drugoligaške ljestvice na samo dva boda od posljednjeplasiranog Međimurja. Za mnoge nogometaše Zadra vikend su obilježile besane noći, barem bi tako trebalo biti, a jedan od njih bio sigurno je bio kapetan Dragan Župan.
– Definitivno je bilo teško zaspati u subotu i nedjelju navečer, san je došao tek kasno u noć – kazivao je Župan kojeg je ovaj uvjerljivi poraz u Šibeniku jako pogodio.


Odgovornost na igračima
– Odigrali smo ispod svake razine, katastrofalno. NIsmo ni zaslužili ništa drugo osim ovako uvjerljivog poraza. Ako bih tražio nešto dobro u tome onda je to činjenica da nas ovakav poraz jednostavno mora razdrmati. I probuditi jer nam se jednostavno ne piše dobro. Stalno vrtim film iz te utakmice i ne mogu vjerovat da smo bili toliko loši. Jednostavno nas svih skupa mora biti sram nakon ovoga poraza i iz njega moramo izvući pouke.
Trener Karoglan nakon utakmice na Šubićevcu punu odgovornost i "sramotu" preuzeo je na sebe pokušavajući na neki način amnestirati svoje igrače.
– Odgovornost za ovaj poraz leži isključivo na nama igračima, a ne na treneru Karoglanu. On je u pripremi ove utakmice učinio sve da na najbolji mogući način pariramo Šibeniku. Gledali smo video klipove, bili upozoreni od kuda će prijetiti najveća opasnost, ali kao da nam to nije došlo do mozga. Svi smo izgledali katastrofalno, koncentracija je bila na minimumu, počevši od mene kao kapetana pa redom svih igrača. I to je prava istina, sve drugo bilo bi bježanje od odgovornosti.
Dno drugoligaške ljestvice sve je bliže, Zadar je na samo dva boda od posljednjeplasiranog Međimurja.


U kost
– Sami sebi smo maksimalno zakomplicirali situaciju i nema druge nego nam sada valja ispraviti. Kako znamo i umijemo. S ova dva poraza kompromitirali smo sami sebe i ako se brzo ne probudimo predstoji nam teška borba za goli drugoligaški život. Da se razumijemo, nikada nisam bio pesimist i borac sam po karakteru. Smatram da je ovo upozorenje došlo na vrijeme i da imamo vremena sve to ispraviti. Ali, na svakom treningu moramo ići maksimalno, kako se kaže "u kost". To je jedini ispravan put. Ja ću kao kapetan učiniti sve da svojim primjerom pokažem suigračima kako to treba izgledati. Trebamo raditi i "kopati" na svakom treningu i to će se onda vratiti na utakmici.
Sesvete u subotu stižu u goste Zadru kojem imperativ pobjede kao Damoklov mač visi nad glavom.
– Svjesni smo što nam ta utakmica znači, možemo slobodno kazati da je to utakmica sezone za nas. Ali, sada je trenutak da pokažemo pravo lice, da nismo p…. kako ovih dana neki govore i pišu o nama. Što manje moramo govoriti, a što više raditi. Samo s pravim pristupom, s maksimalnim motivom i koncentracijom možemo pobijediti Sesvete. Vjerujem u ovu momčad, siguran sam da imamo kvalitetu i znanje da u subotu dođemo do ta tri zlatna boda. Protiv Sesveta jednostavno moramo poginuti na travnjaku  – kazao je na kraju razgovora Dragan Župan.