Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Promovirani prvostupnici i nagrađeni najbolji studenti povijesti

13.03.2019. 15:46
Promovirani prvostupnici i nagrađeni najbolji studenti povijesti


Na Sveučilištu u Zadru danas je održana svečana promocija 12 prvostupnica i prvostupnika Odjela za povijest. Nove akademske građane u Svečanoj dvorani dočekali su zamjenik pročelnika Odjela doc. dr. sc. Mateo Bratanić te dr. sc. Branko Kasalo.
– Ova diploma koju danas primate nije ulaznice u tržište rada, nego ulaz u novi svijet koji se konstantno i ubrzano mijenja, toliko brzo da su studijski programi koje završite toliko zastarjeli da treba razmišljati na drugačiji način. Zato postoje ishodi učenja, koji nisu samo znanje, već određene vještine koje ste stekli i nadilaze sam studij, rekao je dr. Bratanić.
– Studij povijesti navodio vas je na razmišljanje o povijesti, sadašnjosti i budućnosti te poticao da kritički rasuđujete. Sve je djelomično točno i djelomično krivo, i svaka generacija povijesti mora iznova pristupati, poručio im je Bratanić.
Na promociji su najboljim studentima dodijeljene nagrade za akademsku godinu 2017./2018. Studenticom generacije proglašena je Ruža Matijević, dok je nagrada za najbolji završni, diplomski ili istraživački rad dodijeljena Marku Brkljačiću