UDICA EGING KUP Vlado Dereh demotivirao suparnike

Slika korisnika mkvanja
Najbolji lignjolovci Hrvatske natjecali se u Zadru
Autor: 
Dereh je već u prvom zabačaju zakačio, privukao i uspješno nasukao lignju tešku ni manje ni više nego 1995 grama
Boris BULIĆ
Najbolji na Eging Kupu

I ove su godine najbolji lignjolovci Hrvatske odlučili su odmjeriti svoje snage na trećem međunarodnom kupu u lovu liganja i sipa,  Trećem Udica eging kupu. Zona lova je bila zadarska riva od Foše prema  Gatu, s tim da je ždrijebanje odrađeno u tri sata u Caffe baru Kult, gdje su  svakom natjecatelju dodijeljeni brojevi s natjecateljskim pozicijama za  oba poluvremena lova. Natjecanje je počelo u 16 sati, s tim da već u prvoj  minuti, 98,4 posto natjecatelja, odnosno njih 59 doživjelo motivacijski  krah za što je kriv Vlado Dereh koji je već u prvom zabačaju zakačio, privukao i uspješno nasukao lignju tešku ni manje ni više nego 1995 grama.  Naravno, ljuti egeri su unatoč opalom moralu nastavili bitku pomireni s  činjenicom da će teško, da ne kažemo nikako, biti možda prvi na ovom  natjecanju. Dakle, bitka je nastavljena i uskoro je ulovljena još jedna,  znatno manja, ali ipak lignja, a onda i sipa, pa opet lignja, pa sipa... Lov je  bio daleko od očekivanog i planiranog koji je trebao zacrniti cijelu rivu,  ali kako je jedan Šibenčanin rekao, većina se egera došla ponajprije  družiti uz ono što najviše vole, lov liganja i sipa.

I premda se tu i tamo mogao vidjeti i običniji pribor, većina korištenih  štapova, rola i skosavica su bili aristokratska šminka, 'kućni ljubimci' koji  se voze na zadnjem sjedištu u automobilu, a inače žive u posebno kreiranim spremnicima rame uz rame s najdragocjenijim i posebno čuvanim stvarima koje netko može uopće imati. U lovu se takvi štapovi ne  spuštaju na pod, a skosavice brižno ispuhuju i čiste prije svakog zabačaja.

- Da je skupiti svu ovu opremu na gomilu, mogao bi se za to kupiti jedan sasvim dobar auto – komentirao je jedan od prolaznika promatrača  kojih nije nedostajalo ni kad je sunce palo za obzor, a jugom donesena  vlaga pokrila rivu.

No, unatoč lignjolovnom žaru ovo je natjecanje okončano u 20 sati kada je glavni sudac natjecanja Pavle Kostić sakupio ulov, nakon čega su se  sa rive svi preselili u Grand Gastro restoran gdje je natjecatelje dočekala  završna večera, vaganje i dodjela priznanja i nagrada. Tako se nakon  okrijepe morskim delicijama pristupilo i vaganju koje su svi vrlo živo i  aktivno pratili. Ulov je izvagan, a plasmanska lista brzo ustanovljena tako da se nakon kratkog žalbenog roka moglo pristupiti i proglašenju najboljih. Ispostavilo se da je tek 15 natjecatelja predalo ulove tako da su svi  ostali zauzeli časno i teško izboreno 16. mjesto. No, kao što i inače standardni protokol predviđa, unatoč činjenici da su petnaestorica ostvarili i  predali ulov, samo prva trojica nose medalje. Uz priznanje za prvo mjesto Dereh je dobio i vrijednu nagradu za najveću lignju. Drugo mjesto osvojio je Danijel Kotlar, a treće Ivan Čenan. Sandukom piva je nagrađen i  Vojko Alavanja, koji je ulovio i najmanju lignju, tešku tek 58 grama.

Redoslijed

1. Vlado Dereh3910 bodova

2. Danijel Kotlar1554 bodova

3. Ivan Čenan1202 boda

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno