Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

VESLANJE Zadrani ukupni pobjednici

13.03.2019. 14:18
VESLANJE Zadrani  ukupni  pobjednici


Veslači Jadrana uspješno su počeli novu sezonu nastupom  na prvoj Regati Kupa Dalmacije održanoj u Splitu. Uz ukupnu pobjedu  na regati, bili su najbolji i pojedinačno u kategorijama kadeta i seniora, a  ostvarili su i najveći broj prvih mjesta od svih klubova koji su nastupili na  regati. Odlične uvjete za veslanje na regatnoj stazi u Spinutu nije omela  ni kiša, koja je okupala veslače neposredno pred početak natjecanja. Jadran je nastupio u svim kategorijama, od mlađih kadeta do seniora, a  ukupno je ostvareno sedam prvih, šest drugih i dva treća mjesta.
Prva mjesta osvajali su Leon Mikulić u seniorskom samcu, osmerac  mlađih juniora u sastavu Lovre Lapčić, Frane Bencun, Luka Pera, Luka  Ivković, Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić i kormilar Ivano Sukara, zatim dvojac na pariće mlađih juniorki u sastavu Ivana  Sladić i Sara Žuvanić, u dvojcu na pariće kadeta Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović, u dvojcu na pariće kadetkinja Mara Bencun i Lucija Kasap, četverac GIG kadeta u satavu Toma Rogić, Elvis Vrkić, Paulo Švorinć,  Matej Milin i kormilar Nikola Tot, te četverac GIG mlađih kadeta u sastavu Luka Stepanec, Lovre Kurtin, Duje Kanjer, Stipe Benković i kormilar  Ivano Sukara.
Druga mjesta osvajali su Andreas Vaško i Leon Mikulić u dvojcu na pariće seniora, Iva Karačić u samcu seniorki, Dominik Cimera i Ivan Validžić u dvojcu bez kormilara seniora u memorijalnoj utrci koja se  održava u spomen na legendu splitskog i hrvatskog veslanja, Zlatka Celenta.
Još su drugi bili Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Luka Pera i  Frane Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniora, Đani Švenjak u samcu  mlađih kadeta te Petra Babara i Lana Barešić u dvojcu na pariće mlađih  kadetkinja.
Treći su bili u četvercu na pariće mlađih juniora Jakov Grković, Ivan  Mustać, Petar Miloš i Bernard Murtić te Lovre Lapčić i Luka Ivković u  dvojcu na pariće mlađih juniora.
Još su nastupili i zauzeli peta mjesta, Maris Milin, u seniorskom samcu, Dominik Šango u samcu juniora, Adrijan Lazanja, Ante Dukić, Filip  Mijić, Andrija Masnić u četvercu na pariće mlađih juniora, Matija Kovačević u samcu kadeta te Nikola Tot u samcu mlađih kadeta. Ela Žuvanić bila je šesta u samcu seniorki.
Nastup u Splitu bio je dobra najava za nastavak sezone i potvrda dobrog rada u zimskom periodu. Sezona Kupa Dalmacije nastavlja se regatom u Šibeniku, koja će se održati 23. ožujka.
Na regati u Splitu veslače su pratili treneri Branimir Vujević, Marko  Dragičević i Petar Milin, a na ispomoći im je bio i Branko Fain.