Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

VIJEĆNICI O SJEDNICI OBAVIJEŠTENI 2 SATA PRIJE ODRŽAVANJA Tičić: ” Sjednica je sazvana nelegalno i mi je napuštamo!”

13.03.2019. 12:05
VIJEĆNICI O SJEDNICI OBAVIJEŠTENI 2 SATA PRIJE ODRŽAVANJA Tičić: ” Sjednica je sazvana nelegalno i mi je napuštamo!”


Nastavak Sjednice Županijske skupštine Zadarske županije koja je prije tjedan dana prekinuta, danas je ponovno prekinut već nakon pola sata jer su je napustili oporbeni vijećnici te srušili kvorum. Određena je stanka od sat vremena.
U vijećnici je ostao 21 vijećnik, a za kvorum su potrebna 22. Ante Rubeša iz Akcije mladih s vrata je viknuo da će se vratiti on ako se pojavi "ovaj njihov".
SDP-ov vijećnik Josip Tičić prigovorio je na početku što je prošli put predsjednik Skupštine Željko Lončar prekinuo sjednicu po isteku sat vremena aktualnog sata te SDP-ovi vijećnici nisu imali prilike postaviti pitanja za koja su se uredno prijavili.
Marjana Botić iz Akcije mladih prigovorila je što su o sjednici bili obaviješteni samo dva sata ranije, iako, kako je rekla, ona zna da su vijećnici vladajuće koalicije bili upoznati s održavanjem nastavka sjednice još jučer.
Renata Sabljar Dračevac je istaknula da ona nije pozvana na ovu sjednicu. – Stručna služba objašnjava da su nekako iskompilirali moja dva broja, a ja se na takav poziv nikako nisam mogla javiti. Pitam se je li ova sjednica zakonski sazvana ako o njoj nisam bila obaviještena, kazala je Sabljar Dračevac.
Nakon stanke od 5 minuta koju su tražili oporbeni vijećnici, Josip Tičić je s govornice rekao da je sjednica nelegalno sazvana te da je oni napuštaju. Lončar je kazao da se to dogodilo radi greške u administraciji te nakon prebrojavanja prisutnih, odredio stanku od 60 minuta.
Ipak, niti u jednosatnoj pauzi vladajuća koalicija nije uspjela pronaći još jednog čovjeka kako bi imala kvorum te je nastavak sjednice, po drugi put otkazan te zakazan za ponedjeljak u podne.