Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Plenković: “Od ponedjeljka se obustavlja nastava u Hrvatskoj!”

13.03.2020. 10:45


Premijer se obratio javnosti nakon sastanka s Nacionalnim stožerom i ministrima.
"Stožer nastavlja s aktivnostima kao i dosad. Obraćat će se javnosti dvaput dnevno. Čuli ste jutros na press konferenciji da imamo 31 slučaj", kazao je Andrej Plenković.
"Ministar Zdravko Marić nakon ovog sastanka ima sastanak s gospodarstvenima, s predstavnicima maloprodajnih lanaca, kako bismo građanima uputili poruku da nema razloga za paniku, za stvaranje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne", rekao je premijer.
Odgoditi plaćanje poreza…
Vlada će se fokusirati na radna mjesta. "Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak i na dobit i doprinosa. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama proračun će nadomjestiti", rekao je Plenković.
Nema nastave u školama
"S obzirom da je školski sustav posebno bitan, da su djeca bitna, od ponedjeljka se staje s nastavom na dva tjedna.
Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, no nastave kao što je sada, neće biti", rekao je Plenković.
Isto se odnosi i za fakultete.
Apel za starije građane
"Apeliramo na sugrađane starije dobi da budu posebno oprezni. Oni su najrizičnija skupina, neka se što manje izlažu i neka vode discipliniran način života u ovom trenutku", rekao je Andrej Plenković. (N1)
Uskoro opširnije…