Pojačana provjera na graničnim prijelazima, dulja čekanja vozila

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Prema naputku Ministarstva unutarnjih poslova RH
Autor: 
HINA
Granični prijelaz

Pojačana je provjera na graničnim prijelazima vezano za mjere sprječavanja širenja koronavirusa, pa su moguća dulja čekanja vozila, osobito teretnih, izvijestio je u petak popodne Hrvatski autoklub (HAK).


Prema naputku Ministarstva unutarnjih poslova RH vozače teretnih vozila koji ulaze u Hrvatsku iz smjera Slovenije poziva se da se upute na sljedeće granične prijelaze: Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prijelaz granice.

Na graničnim prijelazima (GP) Macelj (Gruškovje), GP Bregana (Obrežje) i GP Križovljanska (Zavrč) višesatna su čekanja za teretna vozila na ulazu u Hrvatsku.

Na GP Jurovski Brod (Metlika) na ulazu u Hrvatsku čekanja za osobna vozila su do 30 minuta, a za teretna vozila oko  2 sada.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.

Od jutros u 7 sati na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska radi pojačanog ulaska građana iz zemalja koje su visoko i srednje rizične (Austrije, dijela Slovenije i Njemačke) teretni i putnički promet preusmjerava se na GP Macelj i GP Goričan radi brže sanitarne obrade.

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019., očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019. , navode iz HAK-a

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače se moli za strpljenje i razumijevanje!


 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno