Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Toni Filipi: “Spreman sam ući u polufinale i izboriti Tokio”

14.03.2020. 09:15


Hrvatska boksačka reprezentacija otputovala je u London na europske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju koji počinju danas, a potrajat će do 24. ožujka. Hrvatsku će među 400 predstavnika Europe predstavljati pet boksača i tri boksačice. Među njima je i zadarski teškaš Toni Filipi, kojemu će ovo natjecanje biti i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.
– Nastup u Londonu dočekujem maksimalno spreman. Moram ući u polufinale kako bih osigurao plasman na Olimpijske igre. Većinom znam koji će boksači nastupiti tako da nema tu nekih većih iznenađenja. Pritisak ne osjećam, jedva čeka ulazak u ring i prvu borbu. Za doći do finala treba proći 4-5 borbi – kaže Filipi koji se osvrnuo i na odrađene pripreme.
– Trener Tomo Kadić i odradili sve što smo i zacrtali. Dugo smo u trenažnom procesu. Bili smo i kod Pere Tadića u Puli, radio sam i s Marijom Šivolijom, bilo smo i u Italiji s jakim reprezentacijama tjedan dana gdje smo sparirali i odrađivali tehnički dio kojem smo posvetili dosta vremena. Važna je i kondicija, ali ako je tehnika dobra manje se umarate. Nismo ništa prepustili slučaju, odlično se osjećam i spreman sam za London.
Ove godine iza Filipija su nastupi na Prvenstvu Hrvatske, gdje nije uspio obraniti titulu prvaka iz 2019., te na vrlo jakom turniru u Debrecenu na kojem je izgubio u četvrtfinalu.
– Rezultatski, to nisu bili uspješni nastupi, ali bila mi je to dobra škola. Posebno kad je riječ o prvoj rundi. Očekujem da ću na ovim kvalifikacijama u svakom meču od početka krenuti jako – zaključio je Filipi.
Nastup u Londonu najavio je i Dorian Čalić, izbornik.
– Očekivanja su uvijek velika, a sada ćemo vidjeti pravo stanje. Bili bismo sretni da se barem jedan naš predstavnik plasirao na Olimpijske igre, a šanse… Svatko ih ima pomalo, ali mislim da su kod nas favoriti Toni Filipi, Marko Milun i Luka Plantić, koji sa svojom borbenošću valjda može nešto napraviti. Zeljko i Sobjeslavski imaju malo manje međunarodnog iskustva, ali nije sporno da su kvalitetni boksači. Vidjet ćemo sve nakon ždrijeba.


 


Hrvatska u Londonu
Muškarci
– 69 kg Marko Zeljko (6 kvota)
– 75 kg Mladen Sobjeslavski (6 kvota)
– 81 kg Luka Plantić (6 kvota)
– 91 kg Toni Filipi (4 kvote)
+ 91 kg Marko Milun (4 kvote),




Žene
– 57 kg Nikolina Ćaćić (6 kvota)
– 60 kg Marija Malenica (6 kvota)
– 69 kg Ivana Habazin (5 kvota)