Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Utakmice Zadra i Primorca (B) odgođene do daljnjega

14.03.2020. 09:15


Hrvatski nogometni savez, sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport, donio je odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja do 31. ožujka 2020. godine, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.
»Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za šport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana do 31. ožujka 2020. godine. Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša. Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni«, navodi se u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.
Iz Nogometnog saveza Zadarske županije odmah su reagirali i svim klubovima poslali priopćenje s odlukama krovne organizacije hrvatskog nogometa.
– S obzirom da je HNS donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka 2020. godine, mi smo tu odluku proslijedili svim nogometnim klubovima na području Zadarske županije. Treninzi barem za sada ne podliježu tom režimu, iako ne isključujem mogućnost da se tako nešto ne dogodi. Pratit ćemo situaciju i reagirati shodno odlukama Hrvatskog nogometnog saveza – kazao nam je Miro Knežević, tajnik NSZŽ.
Iako je prvotno u četvrtak bilo određeno da će NK Zadar utakmicu 19. kola TReće HNL jug protiv Sloge iz Mravinaca igrati pred praznim tribinama na Stanovima, to se neće dogoditi.
– Odluku o odgodi utakmica je donio Hrvatski nogometni savez, a NK Zadar ju je dužan poštovati i provesti. Sukladno preporuci Civilne zaštite i današnjoj (op.a. jučerašnjoj) odluci Vlade RH o obustavi nastave, prekinut ćemo održavanje treninga Škole nogometa sljedeća dva tjedna – kazao je Damir Knežević, direktor Nogometnog kluba Zadar
Kako doznajemo prva momčad predvođena trenerom Markom Pinčićem odradila je jučer trening, a o tome što će se dalje događati javnost će biti pravodobno izvještavana.
I u HNK Primorcu iz Biograda reagirali su promtno i odgodili utakmicu 19. kola u kojem su trebali na gostovanje u Opuzen kod Neretvanca.
– Sukladno odlukama Hrvatskog nogometnog saveza i NSZŽ-a do daljnjeg su odgođene sve utakmice Treće HNL jug. Što se tiče treninga, prva momčad će još danas (op.a. jučer) odraditi trening, a što će dalje biti, vidjet ćemo – kazao je Leo Šarić, direktor HNK Primorac (B).