Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Božo Gladović u zatvoru

Autor: Suzana Bandić

12.04.2009. 22:00
Božo Gladović u zatvoru


Božo Gladović (49), samozvani nadriliječnik iz Vukšića kod Benkovca uhićen je i priveden na izdržavanje dvadesetodnevne zatvorske kazne u zadarski zatvor.
Naime, njega je prošlog tjedna uhitila benkovačka policija, a za njim je prije nekoliko mjeseci bila raspoisana i tjeralica jer se nije pojavljivao na zakazanim sudskim ročištima u benkovačkom Općinskom sudu.
Podsjetimo, protiv Bože Gladovića vodilo se nekoliko odvojenih postupaka temeljem prijava zbog prijevare i nadriliječništva koju su protiv njega podigli brojni građani, a koji su konzumirali njegov „čudotvorni” sirup protiv dijabetesa.
Svim oštećenim osobama Gladović je prodavao bočice, s još uvijek nepoznatom tekućinom za cijenu od tri tisuće kuna, a za koju je on tvrdio da je učinkoviti lijek protiv dijabetesa. Nakon što bi prodao lijek, Gladović bi netragom „nestajao”, a s kupcima bi izbjegavao daljnje kontakte tako što je mijenjao broj mobitela.
Procjenjuje se da je građane oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna, a vjeruje se i da je broj oštećenih znatno veći nego što se zapravo zna.