Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Izgubili, a u tri četvrtine nadigrali Kaštelane

Autor: Andrija Dešpoja

12.04.2010. 22:00
Izgubili, a u tri četvrtine nadigrali Kaštelane

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Presudilo je katastrofalnih osam minuta u drugoj dionici – kaže Juran


Nakon tri utakmice u nizu koje su uspješno priveli u svoju korist stigao je i poraz za košarkaše Borik-Puntamike koji u Kaštel Starome nisu uspjeli nadjačati domaće košarkaše. Imperativ pobjede za Kaštelane bio je ipak jači od rasterećenosti Puntamičana koji su kroz samu utakmicu imali nekoliko prilika da po četvrti put ove sezone svladaju Kaštelane. Otvaranje je bilo kao iz snova, devet poena viška na kraju prve četvrtine (28:19) i činilo se da zeleni suvereno koračaju ka novoj pobjedi. Ipak crna rupa u drugoj dionici (31:11) je na kraju bila nedostižna za Puntamičane koji su u posljednjoj minuti uspjeli zakomplicirati utakmicu, ali dalje od toga nije išlo. Po riječima, pomoćnog trenera Ivana Jurana sama izvedba Borik-Puntamike bila je dojmljiva, no druga četvrtina je bila ipak prevelika rupa za ostvarenje novog gostujućeg podviga.
– Dobro smo otvorili utakmicu, stvorili prednost, no druga četvrtina je bila totalni potop u kojoj su Kaštelani krenuli odlično. Razigrali su se svi koji su igrali i s devet prednosti na kraju prve četvrtine došli smo do minusa od 11 (50:39) na poluvremenu – kazat će o prvom dijelu Juran nakon kojeg su Puntamičani ipak uspjeli sustići Kaštelane, ali ne da bi i pobijedili. Iako treba zapljeskati za pokušaj povratka koji je umalo uspio.
– Uspjeli smo kroz treću, a pogotovo posljednjih pet minuta četvrte četvrtine doći do prilike i za pobjedom, no u posljednjoj minuti nakon Mrvine trice za 85:84 nismo uspjeli kapitalizirati dobar ritam kojim smo ugrozili sigurnu pobjedu Kaštelana. Barem smo pokazali pravi karakter ne predajući se kad je utakmica praktički bila riješena. Na kraju možemo biti zadovoljni pruženim na parketu i ne račanajući tu drugu četvrtinu bili smo totalno nadmoćniji u ostale tri sa ukupno 17 poena prednosti. No, presudilo je katastrofalnih osam minuta u drugoj dionici.
Još su dva kola do kraja sezone, a već sutra vas očekuje dvoboj sa Splitom što će biti ujedno i borba za prvo mjesto na ljestvici Lige za ostanak.
– Sezona se bliži kraju i možemo biti zadovoljni učinjenim. Ostvarili smo glavni cilj, osigurali smo prvoligaški status, a drugi cilj nam je osvojiti Ligu za ostanak. Za to nam treba pobjeda nad Splitom koji u posljednje tri utakmice bilježi poraze, no svjesni smo da nas čeka težak zadatak. Prošla naša utakmica otišla je glatko na njihovu stranu, pa stoga ne nedostaje motiva da sutra uzvratimo. Želimo završiti sezonu s pobjedničkim mentalitetom i dat ćemo sve od sebe da tako i bude.