Izložba mozaika od školjaka

Slika korisnika admin
Autor: 
kolega_nenad
Filip BRALA
Nenad Kolega

Umjetnik Neno Kolega postavit će u Arsenalu izložbu mozaika od školjaka pod nazivom "Tajne". Otvorenje izložbe bit će 17. travnja u 19 sati.

Mozaik školjki jedinstvena je metoda kojom je autor pronašao autentičnu način stvaranja umjetnosti te je krenuvši od onoga što ljudi odbacuju i čega ima napredak stvorio vrhunsku umjetnost. Trenutačni cilj autora je eksponirati se u javnost i želja da se njegov trud, ali i vrijednost kao umjetnika prepozna i vrednuje.

- U oku promatrača želim izazvati jednostavno čuđenje. Tragajući za ljepotom ne idem u prazninu, već ostajem u figuri, a kako bih se na neki način odmaknuo od trodimenzionalne stvarnosti, stvaram iluziju kao „četvrtu dimenziju" da bih odvojio neke paralelne svjetove, kazuje o svojem radu Kolega.

Neno Kolega rođen je u Kalima 1975. Prije 14 godina obolio je o multiple skleroze i od tada se, bolesti usprkos, bavi umjetnošću. Ova izložba za njega je svojevrsno obilježavanje jedne čitave dekade rada i njegov doprinos društvu. Izložba će ostati otvorena do 16. svibnja.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno