Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Odluka će pasti u Ivancu

Autor: Andrija Prović

12.04.2010. 22:00
Odluka će pasti u Ivancu

Foto: Filip BRALA



Do kraja prvenstva ostalo je pet kola, a uz domaći ogled s Arenom, odluka o plasmanu Zadrana padat će na gostovanjima u Ivancu i Senju


Zadarski rukometaši u subotu su još jednom dokazali da su Mocire teško osvojiva utvrda. Ovaj put u sjajnom dekoru, potpuno oprečnom inače kazališnoj atmosferi, uspjeli su bez većih problema nadigrati uvijek opasne Crikveničane. Štoviše, većim dijelom prvog poluvremena činilo se da za protivnika imaju momčad iz nižeg ranga, a ne sastav koji im puše za vratom u utrci za elitni rang. Iako su Kirci opasno priprijetili u nastavku, a izvedba domaćih nije bila toliko furiozna, u pobjedi Zadra u 21. kolu ne treba tražiti previše zamjerki. Jedina se može odnositi na propuštenu priliku za bolju međusobnu gol razliku.
Sudeći po dosadašnjim rezultatima klubova iz gornjeg doma ljestvice, i jedan gol mogao bi na kraju biti presudan. Ako se osvrnemo na vrlo dobre igre Zadrana u dva posljednja derbija (protiv Gorice i Crikvenice), njihova uloga favorita logična je i u posljednjem, onom s Arenom. No, do tada “plavi” moraju odraditi i dva gostovanja, a upravo su gostujuće utakmice njihova (proljetna) slaba točka. Za razliku od zadarskog hrama rukometa u kojem su bili neprikosnoveni, njihove predstave izvan Krševanova grada ne mogu se okarakterizirati kao pretjerano uvjerljive. To najbolje znaju u Umagu i Županji. Istina, u Solinu su opravdali očekivanja, ali samo jedno gostujuće slavlje sigurno im neće biti dovoljno.
Do kraja prvenstva ostalo je pet kola, a uz spomenuti domaći ogled sa Arenom, odluka o njihovom plasmanu padat će u Ivancu i Senju. Uspiju li nadvladati ponajprije psihičku barijeru i kako trener Paleka kaže “spustiti kočnicu”, već nakon Ivančice slika bi se itekako iskristalizirala. Premijer ligu, naravno, još uvijek ne bi osigurali, ali bi osigurali spoznaju da nisu samo jaka domaćinska momčad. Bodove i samopouzdanje ne treba posebno napominjati. Takav bi Zadar onda samouvjerenije putovao u Senj, odnosno dočekivao Arenu. Zato, dojam je da odgovor na ovosezonsku zadarsku rukometnu dilemu leži upravo u gradiću na sjeveru Hrvatske.