Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Puli kraj velikog niza

Autor: Drago Bajković

12.04.2010. 22:00
U Puli kraj velikog niza

Foto: Vedran SITNICA



Jedan bod u Koprivnici bio bi ravan pobjedi i zato je za očekivati da će se Zadrani prije svega orijentirati na obranu svoga gola. A onda, ako prođe neka kontra – prođe


Moralo se i to dogoditi. Nakon šest proljetnih kola u kojima Zadrani nisu znali za poraz, Pula je označila kraj ovoga velikog niza. Svima je jasno da se i to moralo dogoditi, ali su se u Zadru ipak nadali kako će još barem neko vrijeme uživati u nepobjedivosti. Šehić i Traore nisu se složili s time i svojim golovima donijeli su Puljanima velika tri boda. Zadar je u Puli odigrao poprilično loše i to je ono što možda i više od poraza može brinuti trenera Dalibora Zebića kojeg već sutra očekuje novo gostovanje, ono u Koprivnici.
Pulske muke
Zadrani su prije odlaska u Pulu najavljivali lov na jedan bod, s naglaskom da će pokušati iskoristiti nervozu domaćina kojima gori pod petama. Međutim, čini se, barem po prikazanom, da su Puljani bili puno mirniji, a Zadrani s druge strane puno nervozniji. I sam trener Zebić je naglasio da od prve minute ništa nije išlo onako kako je planirano. Na poraz u Puli nadovezale su se i dvije ozljede i to onu teža Puljića, za kojeg je najvjerojatnije ova sezona završena, te Marunu, a Terkeš i Surać su zaradili treći žuti karton. Sve to stvorilo je dodatne probleme prije gostovanja u Koprivnici u 25. kolu Prve HNL koje se igra ove srijede.
Što se tiče ostalih rezultata oni su bili manje više očekivani. Vodeći Dinamo se nije previše iskaljivao na Lokomotivi, zgoditkom Sammira s kreča, “modri” su uknjižili tri nova boda s kojima su drugoplasiranoj Cibaliji pobjegli na 11 bodova prednosti. Vinkovčani su u Splitu do 86. minute imali remi. Možda bi još vjerodostojnije bilo reći da su u 63. nakon zgoditka Kresingera imali i tri boda u džepu. Na kraju su put Slavonije otišli bez boda, a na to su ih prisilili Tičinović i Vukušić. Hajduk je tom pobjedom zasjeo na 4. mjesto s 42 boda koliko ima i petoplasirani Karlovac. Karlovčani na svom terenu nisu uspjeli svladati nejaki Varteks. “Krojači” su čak imali i prednost od 13. minute koji je anuliran u 51. minuti. Šibenčani su napokon stigli do prve domaće pobjede ovoga proljeća. Podno Šubićevca pao je Zagreb u čijoj su mreži završile tri lopte, dok su “pjesnici” s druge strane precizni bili tek jedan put. Sljedeći Zadrov suparnik Slaven Belupo uz Rijeku je jedini napravio svojevrsno iznenađenje. U Gradskom vrtu su Koprivničani zgoditkom Mujanovića već u 4. minuti razoružali Osječane koji se do kraja utakmice nisu uspjeli oporaviti od tog šoka. Slično je pošlo za nogom i Riječanima koji su naprosto demolirali Međimurje u Čakovcu. Prvoligaš s Kantride zabio je čak pet zgoditaka domaćinima i gurnuo ih još više prema dnu prvoligaške ljestvice. Posljednjeplasirana Croatia iz Sesveta je neočekivano lako svladala Inter i Zaprešićanima stvorila dodatne muke oko očuvanja prvoligaškog statusa.
Lijek za Belupo
Kao što smo već i spomenuli Zadrani će u Koprivnici biti poprilično oslabljeni neigranjem Terkeša, Suraća, Puljića i Marune, ali ne sumnjamo da će trener Zebić pronaći dobitnu formulu kojom će Zadrane ponovno vratiti na pobjedničk stazu. Točnije rečeno, jedan bod u Koprivnici bio bi ravan pobjedi i zato je za očekivati da će se Zadrani prije svega orijentirati na obranu svoga gola. A onda, ako prođe neka kontra – prođe. Za tako nešto Zebić mora dobiti dodatni doprinos igrača s klupe koji će u Koprivnici participirati puno više nego u prethodnim utakmicama. Vodeći Dinamo će u Varaždin na noge Varteksu koji se polako diže u posljednjim utakmicama. Već su Varaždinci znali iznenaditi “modre” nekako miriše da bi se to moglo dogoditi i ovoga puta. Derbi 25. kola igra se u Vinkovcima gdje drugoplasirana Cibalia dočekuje trećeplasirani Šibenik. Za očekivati je neizvjestan dvoboj koji može pripasti i jednoj bi drugoj momčadi. Hajduk će na Poljudu ugostiti Istru 1961. Vjerujemo da će se Splićani nakon mučenja s Vinkovčanima ipak lakše obračunati s Istrijanima. Karlovac će u Kranjčevićevu na noge Štimčevu Zagrebu. “Pjesnicima” odavno gori pod petama, vjerujemo da će dati sve od sebe ne bi li protiv Karlovčana ulovili među zadnjim vlakovima koji vode do prvoligaškog ostanka. Lokomotiva će u 25. kolu dočekati Međimurje, dok će Rijeka ugostiti Sesvećane. Na prvi pogled domaćini su u prednosti u tim dvobojima, iako, nikada se ne zna. I za kraj ostaje dvoboj Intera i Osijeka, također utakmica koja bi mogla ponuditi neizvjesnost. U svakom slučaju nogometnih uzbuđenja neće nedostajati ove srijede.


 OSLABLJENI U KOPRIVNICU




Trener Zadra Dalibor Zebić nakon šest kola u kojima je imao slatke brige oko izbora početne jedanaestorice, ovoga puta nije u istoj situaciji. U Puli su treći žuti karton “zaradili”Želimir Terkeš i Jakov Surać pa nemaju pravo nastupa protiv Slaven Belupa. Protiv Istre su ozlijeđeni Ante Puljić, za kojeg je po svemu sudeći sezona završila zbog lom ključne kosti, te Šime Maruna koji je zaradio jak udarac i najvjerojatnije neće biti spreman za sutrašnju utakmicu. Zato će Zebić morati posegnuti za igračima s klupe, pa će najvjerojatnije u Koprivnici od prve minute zaigrati Ferdo Milin, Ivan Ćurjurić i Antonio Mršić. Zadar bi, barem po najavama, u Koprivnici mogao odigrati s jednim napadačem bazirajući se na obrani svoga gola. Nadajmo se da će uspjeti u svojim nakanama. Inače, Zadrani su jučer odradili poslijepodnevni trening, a za danas je predviđen jutarni nakon čega će oko 14.30 krenuti autobusom prema Koprivnici.


 ZA PULJIĆA SEZONA ZAVRŠENA


Za Antu Puljića, stopera Zadra, sezona je po svemu sudeći završena. U Pulji je nakon jednog duela u 53. minuti nezgodno pao i pukla je ključna kost.
– Ni sam ne znam kako se točno dogodilo. Bio sam u punom sprintu s jednim igračem Istre, mislim da se radilo o Stupiću. Malo me odgurno i nezgodno sam pao na lijevo rame i glavu. Čim sam ustao na dodir sam osjetio da je ključna kost pukla – kazivao je jučer Puljić.
– To se i obistinilo, bio sam na snimanju u zadarskoj bolnici i potvrđeno je da da je kost pukla. Ne radi se o nekom velikom lomu, ali sezona je za mene završena. Da je ostalo više kola onda bi operirali to rame, a ovako mi je preporučeno mirovanje kako bi kost zarasla. Šteta, mislim da je i meni i Zadru dobro išlo ovoga proljeća. Ovako mi ne preostaje drugo nego navijati za svoje suigrače i čekati pripreme za novu sezonu – kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Puljić.