Humanitarni malonogometni studentski turnir

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Sredstva su namijenjena Dječjem vrtiću "Latica"

Humanitarna akcija pod nazivom "Humanitarni malonogometni studentski turnir", koji organizira Zadarski sveučilišni športski savez, održat će se u subotu 16. travnja s početkom u 11 sati. Mjesto održavanja turnira je Športsko-rekreacijski centar Franka Lisice iza Studentskog doma, a organizatori očekuju 200 do 300 sudionika, odnosno petnaestak ekipa. Kako pojašnjava Kristijan Petrišić iz Zadarskog sveučilišnog športskog saveza, kotizacija po jednoj ekipi iznosi 200 kuna, a sav prilog od kotizacija namijenjen je Dječjem vrtiću za djecu s poteškoćama u razvoju "Latica".

- Ovo je prvi put da organiziramo malonogometni studentski turnir i prvotna ideja bila je da to bude običan turnir za studente, a sredstvima prikupljenima kotizacijom namjeravali smo nagraditi pobjednike. No kako smo razrađivali ideju dosjetili smo se da bi taj događaj mogli pretvoriti u humanitarnu akciju. Najprije smo htjeli sredstva usmjeriti za pomoć Japanu, ali onda smo se dosjetili našeg vrtića Latica, stupili u kontakt s tamošnjom ravnateljicom Vesnom Penjalov, koja je bila oduševljena idejom i tako smo dogovorili akciju, kaže Petrišić, istaknuvši da se ekipe mogu prijaviti do petka 15. travnja u 12 sati, a zainteresirani se trebaju javiti na broj telefona 0981398371.

Najavio je također da će sve sudionike i gledatelje zabavljati DJ Rio Bright i glazbeni bend Bottom Line, a iako se organizira prvi put, Petrišić očekuje potporu zahvaljujući kojoj će se turnir nastaviti i idućih godina i prerasti u tradiciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno