Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Humanitarni malonogometni studentski turnir

12.04.2011. 22:00
Humanitarni malonogometni studentski turnir


Humanitarna akcija pod nazivom “Humanitarni malonogometni studentski turnir”, koji organizira Zadarski sveučilišni športski savez, održat će se u subotu 16. travnja s početkom u 11 sati. Mjesto održavanja turnira je Športsko-rekreacijski centar Franka Lisice iza Studentskog doma, a organizatori očekuju 200 do 300 sudionika, odnosno petnaestak ekipa. Kako pojašnjava Kristijan Petrišić iz Zadarskog sveučilišnog športskog saveza, kotizacija po jednoj ekipi iznosi 200 kuna, a sav prilog od kotizacija namijenjen je Dječjem vrtiću za djecu s poteškoćama u razvoju “Latica”.
– Ovo je prvi put da organiziramo malonogometni studentski turnir i prvotna ideja bila je da to bude običan turnir za studente, a sredstvima prikupljenima kotizacijom namjeravali smo nagraditi pobjednike. No kako smo razrađivali ideju dosjetili smo se da bi taj događaj mogli pretvoriti u humanitarnu akciju. Najprije smo htjeli sredstva usmjeriti za pomoć Japanu, ali onda smo se dosjetili našeg vrtića Latica, stupili u kontakt s tamošnjom ravnateljicom Vesnom Penjalov, koja je bila oduševljena idejom i tako smo dogovorili akciju, kaže Petrišić, istaknuvši da se ekipe mogu prijaviti do petka 15. travnja u 12 sati, a zainteresirani se trebaju javiti na broj telefona 0981398371.
Najavio je također da će sve sudionike i gledatelje zabavljati DJ Rio Bright i glazbeni bend Bottom Line, a iako se organizira prvi put, Petrišić očekuje potporu zahvaljujući kojoj će se turnir nastaviti i idućih godina i prerasti u tradiciju.