Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Konačno protivnik po mjeri

12.04.2011. 22:00
Konačno protivnik po mjeri


Protivnik nam je konačno po mjeri, jer smo u svih pet dvoboja do sad bili totalni autsajderi. Stoga je želja pobjeda koje su tako nama rijetke u ovoj Ligi za prvaka –


Borik-Puntamiku  večeras očekuje novi nastup u  Ligi za prvaka. Ovaj put protivnik nije u rangu prethodnih  pet poput Zagreba, Zadra ili  Cedevite već je to Zabok, stari  poznanik iz A-1 lige. Bit će to  ukupno šesta utakmica jednima i drugima u tri pol tjedna, a taj neumoljiv ritam je  Puntamičane doveo do  ogromne ispražnjenosti kako  u fizičkom tako u psihičkom  smislu. Raspored ih nije mazio, nizali su se najteži mogući  protivnici jedni za drugim i  uspjelo se na divno čudo doći  do jedne, ali vrijedne pobjede  nad Cibonom.  Nakon svih tih  velikana dolazak u najmanju  ruku al pari protivnika poput  Zaboka  može biti dvosjekli  mač. Sigurno se zelenima otvara lijepa  mogućnost da pobjedom zaliječe rane četiri poraza u nizu, no isto tako eventualno  podcjenjivanje može  donijeti teško prizemljenje.  Zabok je jedini bez pobjede i  spada gledajući ostale sastave  u najpoželjnijeg gosta što treba potvrditi u 40 minuta borbe  na terenu. U dva ogleda u A-1  ligi Puntamičani su oba puta  slavili što znači da je recept za  Zabočane već poznat. Zna taj  recept i kapetan Marino Jurjević.
– Dolazi nam Zabok kojeg  jesmo doduše dva puta svladali u A-1 ligi i to puno lakše  na njihovom terenu nego u  Jazinama gdje smo ih uspjeli  slomiti tek u posljednjoj četvrtini. Blagi favoriti jesmo i  večeras, ali jedino pod uvjetom ako ih budemo ozbiljno  shvatili i budemo oni pravi.  Protivnik nam je konačno po  mjeri, jer smo u svih pet dvoboja do sad bili totalni autsajderi. Stoga je želja pobjeda  koje su tako nama rijetke u  ovoj Ligi za prvaka. Svaka  pobjeda je za nas ogroman  uspjeh, a motivacijski će nam  doći kao naručena, jer smo u  ova tri tjedna iscrpili svu mentalnu i fizičku snagu.
Zabok je u prošlom kolu  pomalo iznenađujuće posrnuo u svojoj dvorani protiv  Alkara.
– Gubili su cijelu utakmicu i  nisu uspjeli doći blizu Alkaru,  no to nama ne treba značiti  ništa. Oni će doći u Jazine sa  željom da uzmu bodove, jer u  ovim utakmicama protiv Nlb  ligaša nemaju kao ni mi štogod za tražiti. Zabočani su u  sred sezone znatno izmijenili  roster zbog odlaska njihovog  ponajboljeg dvojca, Krapića i  Tomeljaka. Popunili su se mladim snagama iz Cedevite (Rogić) i Cibone (Brnas) te su  uspješno nadoknadili loš ulaz  u sezonu i  plasirali se u Ligu za  prvaka. Motiv im je na slično  visokoj razini kao i kod nas, pa   očekujem borbenu utakmicu  u kojoj ćemo morati ponuditi  navijačima  naše pravo lice.
  Lice iz onih utakmica sa  Cibonom, Cedevitom, a ne  kao ovo protiv Zadra.
– Protiv Zadra nismo bili  pravi. Nije to bilo ni P od  Puntamike. Ništa nas nije išlo,  nismo uspjeli ubaciti ni 50  poena. Bili smo totalno ispražnjeni, ovaj ubojiti ritam je  uzeo svoj danak tako da je  najbolje tu utakmicu što prije  zaboraviti. Imamo još devet  utakmica do kraja i želimo ih   odigrati onako kako jedinom  možemo i znamo – kazao je na  kraju Jurjević.


 PUNJENJE BATERIJA




Nakon utakmice sa Zabokom uslijedit će jednotjedna pauza od Lige za  prvaka što će sigurno najviše odgovarati Puntamičanima. Posljednje  utakmice protiv Splita, Zagreba i Zadra pokazale su svu nemilosrdnost  napornog ritma kojeg definitivno teže podnose kvalitetom i širinom rostera  inferiorniji A- ligaši. Za zelene bi taj tjedan odmora od utakmica mogao doći  kao svojevrsno punjenje baterija za drugi dio prvenstva u kojem ih očekuje  najprije  tri gostovanja u nizu.
– Imamo mali odmor nakon Zaboka i mogu priznati da će nam doći kao  naručeno. Ispraznili smo se maksimalno u borbi sa Nlb ligašima plus  Splitom te smo pogotovo protiv Zadra izgledali kao ispuhani balon. I  motivacijski nam je malo palo raspoloženje nakon Cedevite koju smo imali  u šaci. Da smo to kojim slučajem uspjeli pobijediti možda bi drukčije  izgledale utakmice sa Splitom, Zagrebom ili Zadrom.


 ULAZNICE NA ČETIRI MJESTA


Prodaja ulaznica u iznosu od 20 kuna i  za ovu utakmicu obavljat će se na   već standarndim prodajnim mjestima. U knjižari Šokota na Kalelargi, pa u  rent-a car A&R na Branimirovoj obali, u putničkoj agenciji Terra na  Puntamici te u restoranu Basket kod Jazina. Moguće je kupiti ulaznice i sat  prije početka utakmice na uobičajenom prodajnom mjestu ispred dvorane.


 IGRA I RUŽIĆ


Optimizam pred gostovanje Zaboka donijelo je i povratak treninzima Jure  Ružića. Njegovo prisustvo na parketu uvelike povećava akcije Puntamičana  u teškoj Ligi za prvaka. Koliko znači Ružić zelenima moglo se na negativnom  primjeru najbolje vidjeti u porazu protiv Zadra.
 – Ružić će nastupiti i to nam je svima veliko zadovoljstvo. Nije isto s njime  ili bez njega. Donosima nam određenu sigurnost, i veliko iskustvo. S njim  smo puno jači. To je itakođer igrač koji se nikad ne žali da ga boli ili da  mu  nešto smeta, već često stisne zube unatoč boli. Jednostavno je uvijek  spreman pomoći momčadi.