Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nogomet s dječjim licem

12.04.2011. 22:00
Nogomet s dječjim licem


U tijeku je 4. malonogometno prvenstvo dječjih vrtića u organizaciji Nogometnog saveza Zadarske županije. U ponedjeljak su se na igralištu NK Arbanasi na Stanovima natjecali dječaci, jučer djevojčice, prvenstvo traje još danas, a velika završnica će se održati na stadionu NK Zadra, kad će pobjednici dobiti medalje i pehare.
Na prvenstvu sudjeluje 28 vrtića iz cijele Zadarske županije, od kojih još 16 ima i žensku ekipu. Dječaci su u ponedjeljak dokazali da im je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a ni djevojčice jučer nisu podbacile. Oboružane transparentima jučer su navijale iz sveg glasa predškolke iz DV Simljevac Sunce.
– Već dva tjedna treniramo na školskom igralištu OŠ Smiljevac. Cure su jako uzbuđene, iščekuju početak utakmice i navijaju za pobjedu. Jučer su bile ovdje s pomponima u ulozi navijačica. Navijale su za našu mušku ekipu i na kraju su dečki i pobjedili, rekla je Ana Jurjević, odgojiteljica u DV Smiljevac.
Uoči prvenstva trenirale su i djevojčice iz DV Bambi.
– Trenirale smo protiv dječaka iz našeg vrtića i pobijedile smo ih. Zabile smo im gol, a oni nama niti jedan. A još su varali! Rukama su dirali loptu, to je bila nepravda! – kazale su šestogodišnje Iris, Đana i Sofija iz DV Bambi.
Tea Govorčin iz DV Pinokio bila je presretna što je zabila pobjednički gol, iako ni ona, ni njezine suigračice nisu baš znale protiv koga su igrale. To je bilo manje bitno.
Na nekoliko polja odvijale su se malonogometne utakmice koje su sudili suci iz Nogometnog saveza Zadarske županije, a preko cijelog igrališta odzvanjalo je navijanje i dječji smijeh.
Upravo je to svrha ovog prvenstva, kaže Miroslav Knežević, tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije.
– Četvrtu godinu zaredom organiziramo ovo natjecanje da bi kod dječaka i djevojčica u županiji popularizirali nogomet i sport općenito. Sigurno će neki od dječaka koji su ovdje nastupili jednog dana igrati u hrvatskim nogometnim klubovima. Osim toga, druže se i zabavljaju na svježem zraku i uče se živjeti zdravo, rekao je Knežević.
Sponzori 4. malonogometnog prvenstva dječjih vrtića Zadarske županije su Podravka, Tvornica kruha Zadar i Cedra d.o.o.