Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šveđanima odgovaraju rujan i listopad

12.04.2011. 22:00
Šveđanima odgovaraju rujan i listopad


Turistička zajednica Zadarske županije je po drugi put, zajedno s turističkim zajednicama Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije uz veliku organizacijsku pomoć Predstavništva HTZ-a u Stockholmu, organizirala road-show u prostoru željezničke stanice «T-Centralen» u Stockholmu.
Aktivnost je to otpočela uvođenjem linije Ryanaira između Zadra i Stocholma, koja je lani bilježila vrlo dobar promet. Pod road showom obično se misli na nastupe na ulici, javnosti, frekventnim mjestima, trgovačkim centrima, tržnicama, stanicama..,  na kojima se nastoji privući pozornost potencijalnih gostiju za destinaciju.
U glavnom holu kolodvora napravljen je standardni štand HTZ-a  od 49 m2 i svaka županija je imala svoj prostor. Kolodvor je stalno posjećen te je radno vrijeme bilo od 8 do 20 sati. 
Informatori su bili Nataša Čiča  za TZŽ Dubrovačko-neretvanske, Vanja Dadić iz TZŽ Šibensko-kninske, Jurana Batovanja iz TZŽ Splitsko-dalmatinske i Ina Sikirić iz TZŽ Zadarske.
– Naš je  nastup privukao veliku pozornost i dobio same pohvale. Posjetitelje su zanimale sve vrste smještaja, cijene, avio linije. Jako puno ljudi koji su došli na pult TZ Zadarske županije su rekli da su već rezervirali let Ryanaira iz Stockholma i smještaj. Neki su tražili da im preporučimo hotele ili privatni smještaj. Bilo je i onih koji su tražili prospekt kampova jer planiraju čitav taj put od preko 2.500 km prijeći u svom kamperu. Dosta posjetitelja planira doći u svibnju ili lipnju te u rujnu i listopadu jer ne vole ljetne vrućine, kazala nam je Ina Sikirić.
Jako dobro su se dijelili i prospekti dva touroperatora koji prodaju Hrvatsku i to „Scandjet” i „Croatia Specialisten”.
V.d. direktora Predstavništva HTZ-a u Stockholmu gosp. Paul Šikić i djelatnik ureda Adam Matošević su pružili svaku moguću pomoć hrvatskim izlagačima. Zabilježimo da su uz naručene dvije palete materijala i prospekata, iz predstavništva zbog velikog interesa morali intervenirati dodatnim materijalima.