Tele-tabi pa-pa...

Slika korisnika admin
MENADŽERI KOJI ZNAJU "PRONAĆI NOVAC"

Upravo je zapanjujuće kako se u pojedinim tv redakcijama nalaze novinari koji kao da su pali s Marsa, koji kao da su proteklih dvadesetak godina živjeli u nekoj hibernaciji pa nisu naučili kakva pravila vrijede po pitanju ekonomskih običaja u Hrvatskoj. U jednoj informativnoj emisiji, u prilogu o "pretvorbi" brodogradilišta 3. maj, mogli smo čuti sljedeći biser: "Treba nam menadžment koji zna pronaći novac". Pa, ako nečega imamo u izobilju, to su onda menadžeri koji znaju "pronaći novac". No, oni taj novac žele za sebe i to po cijenu koju će platiti drugi. Da se iz tog brodogradilišta moglo što izvući, već bi ga preuzeo neki spretni menadžer (onaj što "zna pronaći novac") koji bi u nekoliko mjeseci upropastio sva poslovanja, radnike poslao na ulicu, dokove i dizalice prodao, a teren uz more (logično, gdje će biti brodogradilište nego uz more) prenamijenio u nešto isplativije. Tako to rade "spretni menadžeri"... Kada im se dopusti.

DARKO RUNDEK U "STUDIJU 45"

Nevjerojatno je kako različitih gostiju ima u "Studiju 45", od nekakvih debilastih starleta, manekenki i kvazipjevača, pa sve do uglednih umjetnika u koje, sasvim sigurno, spada i Darko Rundek. Ovaj se fantastični autor i pjevač odazvao i korektno obavio posao, što se nažalost ne može reći za voditeljicu koja je evidentno bila nespremna i sigurno bi više voljela da joj u studiju sjedi netko od estradne sitneži s kojom bi mogla ugodno razgovarati o modi, zaljubljivanju, rastavama i drugim tračevima. Ovako je sve bilo nekako nategnuto, i to nije mogao spasiti ni ležerni i elokventni Rundek koji se u ovakvim trenucima sigurno s nostalgijom sjećao "Zadarskog lista" i intervjua datog nam prije ravno godinu dana, kada mu je pitanja postavljao jedan iznimno lijep i pametan novinar.

Najzanimljiviji se trenutak dogodio kada je voditeljica otvoreno priznala da nikada nije bila ni na jednom Rundekovom koncertu i da će se "probati ogrebati za jednu kartu i doći". Rundek ju je u tom trenutku prekinuo, visoko podignuo prst i napomenuo da se karta za njegov nastup može i kupiti. Time je dodatno zbunio domaćicu koja je nekako ipak uspjela, bez novih bisera, privesti emisiju kraju i tako izbjegla opasnost da otkrije kako ne zna ni jednu njegovu ploču ili pjesmu.

UGOSTITELJ NEZDRAVOG IZGLEDA

U trećem dnevniku HRT-a, negdje oko ponoći kada više nitko i ne gleda, ugostili su jednu liječnicu pristojna izgleda i jednog gospodina koji je isto izgledao relativno pristojno, ali i jako, jako nezdravo. Tema je bila standardna - ukinuti ili ne zabranu pušenja po restoranima pa su i gosti bili adekvatni. Ona je liječnica iz bolnice za dišne puteve, a on je predsjednik Udruge restoratera, što bi vjerojatno značilo - udruga ljudi koji imaju restorane. On je naravno diplio u svoje, a ona u svoje diple, a najsmješnije je bilo kada se umiješao i voditelj i pitao doktoricu je li ona za ukidanje zakona. I što je očekivao da će mu odgovoriti liječnica za dišne puteve? Možda da je to jako poželjno, da treba pušiti svugdje i na svakom mjestu, djeci umjesto marende davati cigarete, a ako netko slučajno još ne puši pod hitno ga na to natjerati milom ili silom?

Čovjek, tojest gost koji zagovara pušenje izgleda nekako nezdravo, ima podbradak kao Tomac kojeg su dodatno izgrizle pčele i vizualno je prava antipropaganda nezdravog načina života, a o cigaretama se najbolje izrazila simpatična liječnica koja je rekla da cigarete izazivaju veću ovisnost nego bilo koja druga droga. Pazite ovo "druga droga". I u pravu je. Ako stvara ovisnost onda je droga, ma što netko mislio o tome.

VRIJEME JE ZA "TABI PA-PA"

E, ovo je već bilo ugodno iznenađenje. Upališ tv u rano jutro, a na programu napeta drama - Teletabisi. A počelo je zbilja ozbiljno. Lala je krenula u šetnju i mirisala cvijeće, a bila je i toliko sretna da je otplesala i "sretni ples". Tu vrstu plesa sam često gledao dok sam svirao po pirevima, ono kad bi se čestiti svat od stotrideset kila žive vage malo podnapio pa pokušao plesati na polku. Nakon toga smo vidjeli nešto zbilja čudno. Naime, očigledno je bilo da su autori uzimali neke halucinogene droge, jer su u goste Teletabisima doveli gomilu divljih životinja (slonovi, zmije, leptiri) koje su prošle u koloni par po par, kao da će se ukrcati na Noinu arku. Prošli su bez objašnjenja i otišli kao da ništa nije bilo (možda su se išli pariti iza brijega?), a Teletabisi su opet zaplesali, samo sada sve četvero i zbilja su izgledali kao da su na piru, a nemaju ni ritma ni sluha, samo stotinjak kila viška. Oprostite, sada moram pod hitno prekinuti. Vrijeme je za "tabi pa-pa". Pa-pa čitatelji... Pa-pa Mario... Pa-pa ljubazni i snažni bolničari...

zadarskimario@gmail.com

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno