Tijelo Igora Benete bit će ekshumirano

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Beneta je pokopan na zadarskom gradskom groblju

Tijelo Igora Benete, bivšeg specijalca koji je u travnju prošle godine pronađen obješen u šumi kod mjesta Otrić, a tužiteljstvo ga je teretilo za zločin počinjen u kolovozu 1995. u selu Grubori, biti će ekshumirano. Naložilo je tako Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu koje je zaprimilo dvije prijave članova Benetine obitelji. Zbog sumnji što su se pojavile oko Benetine smrti, odnosno nagađanja da nije počinio samoubojstvo već da je ubijen, zatraženo je zato da se pokušaju prikupiti dodatni dokazi.

- Provodimo izvide, potvrdila nam je županijska državna odvjetnica iz Karlovca Gordana Križanić. Nalog za ekshumaciju izdao je Županijski sud u Zadru budući da je Beneta pokopan na zadarskom gradskom groblju. Da će se ovaj slučaj dodatno ispitivati jučer je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić objasnišvi kako je ranije iznijeti zaključak o samoubojstvu a ne ubojstvu Igora Benete donio na osnovu nadzora unutarnje kontrole MUP-a.

Sada će konačnu ocjenu dati sudski vještaci. Sumnje o mogućem Benetinom ubojstvu još prije nekoliko mjeseci iznio nam je Željko Sačić, ratni zapovjednik specijalaca. U međuvremenu je sudski postupak u "slučaju Grubori" protiv Benete obustavljen, te se na optuženičkoj klupi još nalaze Frano Drljo i Božo Krajina koji su, kako tvrdi tužiteljstvo, odgovorni za zločin nad civilima u tom zaseoku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika momcilo
Koji će sad prvi da se ubije ---- Frano ili Božo ??????Nekome se nebi svidila istina pa se tako riješava svjedoka .Živ i zdrav a sutra umro .....Ili stara bolest ili suićid .