U Murvici niče malo olimpijsko selo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
sportsko rekreacijska zona_1
Velimir BRKIĆ
Na javnom izlaganju istaknuto da će izrada DPU-a i sva popratna dokumentacija Općinu koštati gotovo 500 tisuća kuna

U prostorijama Osnovne škole u Poličniku održano je javno izlaganje Prijedloga Detaljnog plana uređenja Sportsko-rekreacijske zone M-b Murvica. Prijedlog plana izradio je Kontus d.o.o. Dobropoljana, Zadar.

 Na javnom izlaganju su sudjelovali direktor i ovlašteni arhitekt iz Kontusa, Vice Tadić i Mario Svaguša, te Goran Ilijevski iz zadarskog Inel-projekta kao i općinski pročelnik Nenad Bulić i referentica Ana Grgeč.

- Ukupna površina zone iznosi 11,5 hektara. Zona je smještena uz Jadransku magistralu jugoistočno od Metroa i graniči sa gospodarskim zonama Murvica IK i Murvica jug. Od važnosti je ne samo za Murvicu i općinu Poličnik već i za šire područje, kazao je pročelnik Bulić napomenuvši kako će samo izrada DPU-a kao i sva popratna dokumentacija za ovaj projekt Općinu koštati gotovo 500 tisuća kuna.

Centralni objekti u zoni su nogometni i bazenski kompleks sa smještajnim i ugostiteljskim sadržajima koji uveliko privlače investitore.

- Na tom prostoru prema DPU-u trebalo bi niknuti glavno i pomoćno nogometno igralište. Glavno igralište bi se opremilo s atletskom stazom, tribinama, klupskim prostorijama, ugostiteljskim prostorom i velikim parkiralištem sa 460 parkirališnih mjesta, objašnjava Bulić.

- Predviđena je i gradnja bazenskog kompleksa, odnosno otvorenog bazena dimenzija 50x25 metara s gledalištem, klupskim prostorijama, ugostiteljskim objektima i parkiralištem, obznanio je Bulić ističući kako će se graditi i odbojkaško, rukometno i košarkaško igralište, teniski tereni, igralište za odbojku na pijesku, otvorena kuglana, boćalište, prostor za ekstremne sportove, dječja igrališta, biciklistička staza, zelene površine, prostori za društveno-kulturnu namjenu.

Osim welness centra sa hidromasažnim tuševima, saunom, prostorijama za masažu i kozmetičkim salonima, pažnju privlači bungalov naselje sa 100 kreveta, restoran, kafe bar, zdravljak i drugi uslužni sadržaji kako bi ovo područje bilo pristupačno i za organiziranje državnih i međunarodnih sportskih susreta te pružanje smještaja sudionicima. Sve to pokazuje da će nadomak Zadru, u Murvici niknuti veliki sportski centar.

- Zahvaljujući dvjema poslovnim zonama kojima je okružen ima već djelomično riješenu svu komunalnu infrastrukturu. Zapravo stvaramo preduvjete kako bismo na tom području koji graniči s Gradom Zadrom mogli izgraditi malo olimpijsko selo koje će, uz sve ostale prednosti otvoriti i nova radna mjesta, kazao načelnik Davor Lončar ne govoreći pritom imena investitora, usprkos saznanjima kako, između ostalih, i bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić pokazuje interes za ulaganje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno