Prodajom uskršnjih košarica namiču novac za donaciju djeci iz Burkine Faso

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U povodu uskršnjih blagdana u atriju Osnovne škole Braća Ribar u Posedarju jučer je održana izložba učeničkih radova skupine "Veliko srce".

- Riječ je o crtežima i fotografijama, koje prikazuju kako učenici vide život. Slobodom izražaja boja i oblika djeca su dala svoje viđenje života, kazala je voditeljica radne skupine, pedagoginja Krasna Jokić, te nastavlja:

- S obzirom da se bliži najveći nam blagdan, simbol pravog života, Uskrs, učenici su izradili od papira i slame uskršnje košarice koje prodaju po simboličnoj cijeni, govori pedagoginja.

Pritom ističe kako će prikupljena sredstva donirati djeci, jedne od najsiromašnijih zemalja svijeta Burkini Faso.

- Dio prikupljenih sredstava donirat će se i potrebitima u posedarskoj školi. Vjerujte, ima djece jako lošeg ekonomskog stanja, naglasila je Jokić dodajući kako je prva izložba skupine "Veliko srce" pod nazivom "Advent u srcu" održana u prosincu 2016.

Skupinu čine: Mareta Brala, Mihaela Kalac, Laura Klanac, Lea Klanac, Nikolina Lerga, Ivo Nekić, Renato Rončević, Lucija Dežmalj, Mate Knežević, Denisa Kalac, Šime Klanac i Antoni Klanac, svi učenici 6. a razreda, te Sara Milak, učenica 8. a razreda.

Radna skupina djeluje u sklopu izvannastavnih aktivnosti, a za koje su ove godine predvidjeli 70 sati.

- Taj broj smo davno premašili, ali "Veliko srce" nastavlja i dalje pomagati potrebite, govori Lucija Dežmalj, jedna iz vrijedne, radišne i nadasve humane skupine "Veliko srce".

U ime radne skupine pedagoginja Krasna Jokić napisala je i predala projekt Odjelu za društvene djelatnosti Zadarske županije.

- Sve u cilju kako bi mogli nabaviti materijala za rad i nadalje od produkta tog rada pomagati siromašne. Nadam se da će prepoznati vrijednost projekta i dodijeliti nam sredstva za daljnji rad, zaželjela je Jokić.

Na svoju skupinu učenika "Veliko srce" Jokić je jako ponosna.

- Djeca imaju najčišće srce, a ovisno o vrijednostima koje će te u njega utkati, to srce postaje veliko i ono čini čovjeka čovjekom. U skupini su jako izražene emocije zajedništva, pripadnosti, socijalne osjetljivosti i empatije. Želim da tim emocijama kroče kroz život i svijet i da budu sretni, znajući da su sreća oni i njihova djela, poručila je Krasna Jokić.

Pritom se zahvalila gospođi Marini Francuz, vlasnici hostela u Arbanasima za permanentne mjesečne donacije, te majci jednog od učenika za donaciju bombona i ostalih slatkiša za Uskršnje košarice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno