I Zadarska županija na meti je cikloturista

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Predstavljen projekt "MedCycleTour"
Marta Hordov, pomoćnica pročelnika za gospodarstvo i turizam Zadarske županije dodala je kako su projektom Zadar bike magic evidentirali biciklističke staze na području županije
Vedran SITNICA
S predstavljanja projekta

U Hotelu Kolovare  predstavljen je projekt "MedCycleTour" kojim se razvija EuroVelo 8 - Mediteranska biciklistička ruta u Hrvatskoj. Ova ruta prolazi kroz 11 država i smatra se budućom cikloturističkom magistralom Mediterana te obuhvaća države od Španjolske preko Francuske i Italije, Hrvatske sve do Grčke i Cipra. Projekt se provodi kroz 36 mjeseci, a zemlje raspolažu s 2,6 milijuna eura, od čega Hrvatska ima 278.000 eura.

- U Zadarskoj županiji želimo okupiti sve ključne dionike u razvoju cikloturizma koji bi mogli biti uključeni u projekt, te smo ih upoznali s onim što smo napravili kroz proteklu godinu, kao i s onim što bi u ovoj godini trebali napraviti, rekla je Lidija Mišćin, stručna suradnica na EU projektu MedCycleTour pri HTZ-u dodavši kako projekt traje do 2020. godine, kada bi prvi cikloturisti mogli kročiti tom biciklističkom rutom.

- Cilj projekta je integrirati se EuroVelom biciklističkom rutom na europsku mrežu biciklističkih ruta. Naime, Hrvatska je do sada bila prisutna na mreži EuroVela s četiri rute od kojih ni jedna nije bila dovršena i promovirana na adekvatan način. U razvoju cikloturizma moramo jako brinuti o sigurnosti turista na prometnicama, u smislu infrastrukture voditi ih manje prometnim cestama, te graditi biciklističku infrastrukturu, rekla je Mišćin. Dodala je kako je u Zadarskoj županiji završio projekt Zadar bike magic kojim se predstavlja mreža biciklističkih ruta svrstanih u tri segmenta - cestovni, brdski i obiteljski biciklisti.

- Ovo je velik potencijal za Zadarsku županiju. Ono što je bitno jest da se od velikih mreža biciklističkih ruta izaberu one najperspektivnije te se na njih fokusira i održava. Ovo će u konačnici činiti manju kilometražu, ali bitno je da su dobro označene i održavane te da imaju dobro razvijenu ostalu infrastrukturu. To će nam donijeti zadovoljne cikloturiste, zaključila je Mišćin.

Marta Hordov, pomoćnica pročelnika za gospodarstvo i turizam Zadarske županije dodala je kako su projektom Zadar bike magic evidentirali biciklističke staze na području županije.

Ranko Milić, iz tvrtke CEDRA, hrvatskog partnera u projektu, naglasio je kako je naša ruta jedna od ruta s najvećim turističkim potencijalom. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno