Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Červar: U Zadru ne možeš odigrati prosječno

13.04.2019. 14:16
Červar: U  Zadru ne  možeš odigrati  prosječno


Hrvatska muška rukometna reprezentacija, već desetljećima  jedan od brendova hrvatskog sporta, osvojila je bod u Beogradu u susretu sa Srbijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali nije igrala na  razini ugleda, imala je uspona i padova, djelujući učestalo  promjenljivo  kao ovo travanjsko stalno smjenjivanje naoblake, kiše i sunca.
– Zadovoljan sam, nismo izgubili. Došli smo jako hendikepirani, Srbi  su igrali pod pritiskom. Trebalo je izdržati sve ovo, i kriterij suđenja i sve  što ide uz to. Čestitam svojim igračima, u nekim trenucima je možda trebalo biti malo mudriji, međutim, mogli smo i izgubiti. Borili smo se, i  ono što je bitno, u trenutku kad smo pali u drugom dijelu smo opet pokazali mentalnu snagu i vratili smo se u igru – tješio se trofejni hrvatski  izbornik Lino Červar poslije remija 25:25.
Pravedni remi
– Mislim da su nam posljednji gol zabili uz prijestup, ali moram istaknuti da je ovo bila dobra i prava utakmica. Jedva čekamo povratak ozlijeđenih igrača i bit ćemo još jači. Dobro smo koristili izmjene i zahvaljujući tome odlazimo iz Beograda neporaženi. Sada čekamo Zadar i naše  gledatelje koji jedva čekaju tu utakmicu i tamo idemo na pobjedu. Igrat  ćemo na krilima entuzijazma naših navijača, pjevat će nam klapa Intrade. Mislim da ondje ne možeš odigrati prosječno, već samo iznad svojih  mogućnosti. Ovdje je sve bilo korektno, pristojno, igrači se međusobno  poznaju. Ja sam uvijek govorio da sportaši moraju poslati poruku, tako je  i bilo. Šego je bio fenomenalan, kao i na Svjetskom prvenstvu, on je  stvarno naša velika snaga i volio bih da tako nastavi. Skroman je, odličan  na golu i koncentriran, što se njega tiče, imam samo komplimente.
Izbornik je zadovoljan što i u ovakvom promjenljivom izdanju njegove  momčadi ona nije otišla kući praznih ruku.
 – Nije to bilo naše najbolje izdanje, izranjavani smo i nekompletni, a  trebalo je izdržati teške uvjete za igru i kriterij sudaca. Kad smo u drugom poluvremenu upali u krizu, kada su svi mislili da ćemo izgubiti,  ipak smo smogli snage i izdržali smo. Odlično smo ušli u igru, ali smo  pali krajem prvog dijela. Kad je u drugom dijelu obrana opet proradila,  znao sam da nećemo izgubiti uz takvu borbenost. Sada jedva čekam Zadar – ponovio je Červar.
Kapetan Domagoj Duvnjak je odigrao sjajno, na razini jednog od najboljih svjetskih bekova. Svoj šesti gol na utakmici dao je 30 sekundi prije  kraja za tih 25:25.
– Dobro smo ušli u utakmicu, ali nakon toga su nam Srbi radili probleme. Napad nije bio loš, ali smo baš loše odigrali u obrani, obrana je ipak  naš zaštitni znak. Mislim da je podjela bodova najpravednija – procjenio  je as iz Đakova.
Srbija na tankom ledu
Hrvatska je na čelu ove kvalifikacijske skupine 2 za Europsko prvenstvo sa 5 bodova, Švicarska ih je osvojila 4, Srbija ima 2 a Belgija 1 bod.  Na EP 2020. godine idu dva prvoplasirana sastava i jasno da Srbi ne spavaju mirno uoči utakmice u Zadru.
 – Sada nam preostaje drugo nego boriti se, spremiti za tu utakmicu.  Moramo vidjeti gdje smo griješili. Mislim da imamo prednost u Hrvatskoj. Oni će imati navijače, punu dvoranu, ali mislim da naš srpski inat  može pobijediti. Moramo izaći na parket i poginuti – hrabri se srpski bek  Lazar Kukić, koji je postigao četiri gola oduševljen navijanjem u Beogradu.
– Prvi put sam igrao na ovako velikoj sceni protiv ovakve reprezentacije  pred našim ljudima ovdje u Beogradu. Stvarno nema ništa ljepše. Nisam  potpuno zadovoljan. Ostaje žal. Pobijediti Hrvate kući, taj drugi bod  mislim da bi već osigurao plasman na Europsko prvenstvo, ali dobro.  Imamo još te tri utakmice.


 


 




Skandiranje za osudu


Atmosfera u Štark Areni u Beogradu je uglavnom bila korektna, nije bilo ispada  ako se izuzme šačica organiziranih domaćih navijača i njihovo skandiranje za osudu:  "Vukovar Srbija".


 


 


Upute građanima


Policijska uprava zadarska izdala je upute za građane i posjetitelje s  obzirom na to  da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača na utakmici između Hrvatske i Srbije s  ciljem kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom ozračju.


U vremenu od 18.00 do 23.30 sati u blizini dvorane "Krešimir Ćosić" u nedjelju   na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazu dvorani. Zbog očekivanog velikog broja posjetitelja i njihovog obaveznog detaljnog pregleda na ulazima u dvoranu savjetuje se  što raniji dolazak. Dvorana se na  dan utakmice otvara u 18.30 sati, a u funkciji će biti i svi ulazi u dvoranu te je potrebno da se posjetitelji pridržavati ulaza koji je naznačen na ulaznici. Policija poziva  navijače da se prije, za vrijeme odigravanja  i nakon utakmice ponašaju fer, korektno  i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja.