Stogodišnjaci na četiri kotača

Slika korisnika anamarijabilan
Oldtimeri u Zadru
- Prvi put smo u Zadru, a interes za razgledavanje vozila je jako dobar, kaže Božo Šef, vlasnik bijelog Chevroleta, jedinog kabrioleta među izloženim limenim skoro „stogodišnjacima“ od kojih neki mogu, kaže Šef, potegnuti i do 80 kilometara na sat.
Arif SITNICA
Oldtimeri su bili parkirani uz gradski most

Zadrani su jutros imali prilike razgledati osam  oldtimer vozila u vlasništvu članova Oldtimer kluba Auto Antika iz Slovenije. Ovaj ljubljanski Oldtimer klub omogućio je tako građanima jedinstvenu priliku da uživo vide ova jako rijetka i stara vozila koja potječu iz razdoblja 1920. - 1930. godine. Jedno od izloženih vozila marke  Ford bilo je vlasništvo kćeri glumca Charlija Chaplina, a takvih je još  samo dva primjerka u svijetu. Sva vozila su u voznom stanju i registrirana.

- Prvi put smo u Zadru, a interes za razgledavanje vozila je jako dobar, kaže Božo Šef, vlasnik bijelog Chevroleta, jedinog kabrioleta među  izloženim limenim skoro „stogodišnjacima“ od kojih neki mogu, kaže  Šef, potegnuti i do 80 kilometara na sat.

- Moj kabrio može dosegnuti oko 60 kilometara, kaže ovaj član slovenskog Oldtimer kluba koji je inače najmanji ovakav klub u Sloveniji,  ali s najstarijim autima. Među izloženim primjercima prevladavaju Fordovi, a bio je tu i Buick, kao i jedan Morris. Prodajna cijena ovakvih oldtimera, doznajemo dalje, iznosila bi između 25 i 50 tisuća eura.

Zadrani, među njima i brojni turisti, mogli su se slikati, razgledati  unutrašnjost automobila i razgovarati s vlasnicima, a vozila su bila  izložena kraj mosta na ulazu u Poluotok u vremenu od 9 do 12 sati. Ista  vozila mogli su dan ranije razgledati i mještani Posedarja i Novigrada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno