Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stogodišnjaci na četiri kotača

13.04.2019. 14:30
Stogodišnjaci na četiri kotača


Zadrani su jutros imali prilike razgledati osam  oldtimer vozila u vlasništvu članova Oldtimer kluba Auto Antika iz Slovenije. Ovaj ljubljanski Oldtimer klub omogućio je tako građanima jedinstvenu priliku da uživo vide ova jako rijetka i stara vozila koja potječu iz razdoblja 1920. – 1930. godine. Jedno od izloženih vozila marke  Ford bilo je vlasništvo kćeri glumca Charlija Chaplina, a takvih je još  samo dva primjerka u svijetu. Sva vozila su u voznom stanju i registrirana.
– Prvi put smo u Zadru, a interes za razgledavanje vozila je jako dobar, kaže Božo Šef, vlasnik bijelog Chevroleta, jedinog kabrioleta među  izloženim limenim skoro „stogodišnjacima“ od kojih neki mogu, kaže  Šef, potegnuti i do 80 kilometara na sat.
– Moj kabrio može dosegnuti oko 60 kilometara, kaže ovaj član slovenskog Oldtimer kluba koji je inače najmanji ovakav klub u Sloveniji,  ali s najstarijim autima. Među izloženim primjercima prevladavaju Fordovi, a bio je tu i Buick, kao i jedan Morris. Prodajna cijena ovakvih oldtimera, doznajemo dalje, iznosila bi između 25 i 50 tisuća eura.
Zadrani, među njima i brojni turisti, mogli su se slikati, razgledati  unutrašnjost automobila i razgovarati s vlasnicima, a vozila su bila  izložena kraj mosta na ulazu u Poluotok u vremenu od 9 do 12 sati. Ista  vozila mogli su dan ranije razgledati i mještani Posedarja i Novigrada.