Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Palčić: Na put ne idemo s bijelom zastavom

13.04.2021. 07:06


Nakon dvaju teških okršaja protiv Cibone i Zadra košarkaši Sonik Puntamike u subotu su poraženi na gostovanju kod Furnira u utakmici u kojoj su sredinom druge dionice imali visokih 15 razlike. Bio je to treći uzastopni poraz igrača Hrvoja Vlašića koji su time pokvarili ugodnu situaciju na ljestvici HT Premijer lige gdje su donedavno čvrsto držali petu poziciju odakle su bez previše stresa gledali ka nadolazećem doigravanju. Konkurenti, pak, nisu »spavali« te su Škrljevo i Zabok u posljednja dva kola upisali pobjede i zakomplicirali borbu za prvo mjesto u drugom ešalonu hrvatske košarke, odmah iza abaligaškog kvarteta. Puntamičani će priliku za povratak na pobjedničke staze imati večeras kada u odgođenom susretu 26. kola gostuju kod Gorice Josipa Sesara, jedne od tek dviju momčadi koje nisu uspjeli svladati u dosadašnjem dijelu sezone.


Težak zadatak
– Pred nama je naporan raspored u kojem ćemo igrati dvije utakmice tjedno pa nećemo imati puno vremena kako bismo na treninzima popravili nedostatke koje smo pokazali, prije svega na prošlosubotnjem gostovanju u Zagrebu. Gorica je izuzetno kvalitetna momčad o čemu svjedoči ne samo njihova pozicija na ljestvici, već i kontinuitet dobrih igara koje pružaju posljednjih nekoliko sezona te nas zasigurno ne očekuje lagan posao – rekao je u najavi današnjeg dvoboja kapetan Sonika Dino Palčić.
Puntamičani su u posljednja dva susreta nastupili bez Ante Gospića i Filipa Jošića koji su zbog ozljeda i bolesti preskočili okršaje protiv Zadra i Furnira, a ne bude li vrijedni dvojac na raspolaganju treneru Vlašiću ni u večerašnjem ogledu »Soniksi« će se sa skraćenom rotacijom morati suprotstaviti favoriziranom suparniku.
– Sesar je poznat kao trener koji »duboko grabi« na klupu i igra s više-manje svim igračima koje ima na raspolaganju te pokušava zadržati visok intenzitet igre svih 40 minuta čime lomi protivnike. Ipak, na put ne idemo s bijelom zastavom, već ćemo učiniti sve da odigramo kvalitetnu utakmicu i pokušamo parirati Gorici. Domaćini su favoriti, no ukaže li nam se prilika, s obje ruke ćemo je zgrabiti – naglasio je iskusni razigravač.


Priprema za svibanj
Tri vezana poraza zakomplicirala su situaciju u borbi za peto mjesto uoči početka doigravanja, no u zelenom taboru su uvjereni da će na koncu uspjeti sačuvati do sada ostvareno i u posljednjih pet susreta uspjeti obraniti ono što su sagradili u dosadašnjem dijelu sezone.
– Situacija možda nije toliko »ružičasta« kakva je bila prije nekoliko tjedana, ali do kraja ligaškog dijela natjecanja su nam ostale još tri gostujuće i dvije domaće utakmice i vjerujem da ćemo uspjeti obraniti petu poziciju. Kako sada stvari stoje, u tom ćemo slučaju u četvrtfinalu ponovno igrati protiv Gorice. U prva dva međusobna dvoboja su nas relativno lako porazili, no želimo pokazati da im možemo parirati te ćemo ovaj dvoboj iskoristiti i kao pripremu za vjerojatno doigravanje – zaključio je Palčić.
Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Gorica, s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.




Kapusta: Sonik je dobro posložena momčad
Slično kao i Puntamičani, i Goričani su u posljednjih nekoliko tjedana snage odmjerili s Cibonom i Zadrom te oba puta pognutih glava napustili parket. Igrači Josipa Sesara u oba dvoboja su pružili dobar otpor, no od dojma se ne živi te se »Bikovi« žele vratiti na pobjedničke staze i napuniti samopouzdanjem pred početak doigravanja.
– Sonik je jako dobro posložena momčad koja ima pravu kombinaciju mladosti željne dokazivanja i iskusnih igrača. S klupe ih vodi iskusni trener i ove sezone su pokazali da mogu parirati i puno kvalitetnijim momčadima, što se vidjelo u susretima protiv abaligaša. U utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno i koncentrirano kako bismo došli do vrlo bitna dva boda u borbi za što je moguće bolju poziciju uoči doigravanja – kazao je Borna Kapusta.