Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Postavljene sprave za vježbanje namijenjene djeci s posebnim potrebama

13.04.2021. 11:00


U sklopu projekta Živjeti zdravo, koji je osmislio i provodi ga Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u Športskom centru Višnjik pripremljen je i uređen prostor, te postavljena oprema kojom će se koristiti djeca s posebnim potrebama.
U neposrednoj blizini dječjega igrališta, oko kojega je ŠC Višnjik nedavno novim stablima obogatio okoliš, postavljene su sprave koje će djeci s posebnim potrebama omogućiti da jedan dio svojih aktivnosti provode u ugodnom ambijentu, čime će biti i značajnije potaknuta za socijalnu integraciju, a ujedno će se i osnaživati međugeneracijska solidarnost, te očuvanje okoliša.
Set opreme sadrži niz prilagođenih sprava, poput klackalica na oprugama za djecu s teškoćama u razvoju, penjalica s mrežom, grede za balansiranje i slično. Dio opreme, uz ostalo, jesu i stolić i klupa za previjanje i dojenje djece.
U sklopu projekta Živjeti zdravo jest i element pod nazivom Zdravlje i tjelesna aktivnost. Za oživotvorenje toga elementa na dijelu tzv. vojnoga poligona postavljene su klupe s ručkama za vježbanje snage, ravne klupe bez naslona za vježbanje snage, paralelne preče na stupcu za vježbanje snage, eliptična hodalica za kardiovaskularne vježbe i slično, javlja ŠC Višnjik.