Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

IZBORI 2009: TKON

Autor: Dragana Glavočić

12.05.2009. 22:00
IZBORI 2009: TKON

Foto: Adam VIDAS



U općini Tkon za mjesto načelnika natječe se samo nezavisni kandidat i dosadašnji načelnik Danijel Katičin, koji je ujedno i nositelj nezavisne liste. Svojom listom suprotstavit će mu se tek HDZ s nositeljem Denisom Miletom.
– Za projekte i zahvate koje smo realizirali u proteklih četiri godine mislom da nismo povukli dovoljno novaca iz Državnog proračuna. Donijeli smo dva Urganistička plana, a treći je pred usvajanjem. Upravo su Urbanistički planovi preduvjeti za veći i značajniji razvoj Općine Tkon. U narednom mandatu pred nama su vrlo značajni zahvati u gospodarskom i infrastrukturnom razvoju, a jedan od njih je dopuna studije o utjecaju na okoliš za planirane zahvate na području luke u Tkonu. Na tom predjelu površine 17,5 hektara planirano je uređenje plaže Vrulja, izgradnja novog pristaništa, benzinske crpke, nautičke i ribarske luke. Izgradnja vatrogasnog doma među prioritetima je Općine Tkon. Na području otoka Pašmana postoji nekoliko vatrogasnih vozila raštrkanih po mjestima što usporava hitnu inetrvenciju, ističe Katičin.
U potkrovlju nove zgrade planiramo otvoriti Narodnu knjižnicu koja će djelovati kao podružnica Gradske knjižnice u Zadru. Kako bi invalidima omogućili pristup budućoj knjižnici namjera nam je ugraditi lift. Među kapitalne projekte spada izgradnja mrtvačnice na mjesnom groblju i nabava kamiona za odvoz smeća. Nastavit ćemo s probijanjem protupožarnih puteva i proširenjem postojećih. S obzirom da Tkon ima samo jedan ulaz, centar mjesta je često zagušen zbog trajektnog pristaništa i prometnih čvorova koji se stvaraju te smatram da je nužna izgradnja dodatnog ulaza u mjesto. Preda nama je realizacija projekta proširenja javne rasvjete. U pregovorima smo sa švicarskom tvrtkom koja bi izgradila solarnu elektranu te bi naši mještani imali jeftiniju električnu energiju. Namjera nam je rekonstruirati staru školsku zgradu iz 1954. godine u kojoj bi se nastava održavala narednih pet godina. Na početku smo projektiranja nove školske zgrade i dječjeg vrtića. S tvrtkom Elektra provest ćemo projekt uzemljenja električnih kabela.
Denis Mileta, nositelj HDZ-ove liste za Općinsko vijeće Tkona, kaže:
– Želimo Općinsko vijeće koje neće bez razmišljanja dizati ruke za svaki načelnikov projekt, već vijeće koje će odgovorno odvagati sve činjenice za i protiv te donijeti isprave odluke u interesu cijele općine. Ukratko, dobri projekti će proći, a loši neće. U zadnje četiri godine to baš i nije bilo tako. Vrlo malo se radilo i napravilo jer je načelnik imao veliku većinu u vijeću pa je mogao raditi što je htio i na način kako je htio. Želimo sa svojom listom za općinsko vijeće nakon ovih izbora takvo stanje promjeniti. Smatram da smo ponudili ljude koji će taj posao odraditi časno i kvalitetno.