Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Facebooku navečer najavile smrt, ujutro nađene mrtve u rijeci

Autor: Novi list

12.05.2010. 22:00
Na Facebooku navečer najavile smrt, ujutro nađene mrtve u rijeci


Tijela 18-godišnjakinja, Maje Ž. i Tajane K., našao je jučer oko 9 sati kanuist nedaleko Varaždina. Pretpostavlja se da su počinile samoubojstvo, a u takve okolnosti događaja sumnja i policija
Teška tragedija potresla je jučer varaždinski kraj, kada su na starom toku rijeke Drave pronađena beživotna tijela dviju maturantica varaždinske Srednje strukovne škole. Prema prvim informacijama dvije najbolje prijateljice počinile su samoubojstvo, koje su svojim prijateljima najavile na društvenoj mreži Facebook.
Tijela 18-godišnjakinja, Maje Ž. i Tajane K. iz okolice Ludbrega, pronađena su jučer oko 9 sati kod mosta Šintarije odnosno na predjelu zvanom “Beli Kipi” nedaleko Varaždina. Stravični prizor oko 9 sati ugledao je kanuist koji je trenirao na Dravi. Prvu djevojku primijetio je u rukavcu i odmah alarmirao policiju, a onda je nastavio veslati. Već kada su istražitelji stigli na dojavljeno mjesto, četrdesetak minuta kasnije, kanuist je došao do policajaca i vatrogasaca koji su iz vode izvukli tijelo te rekao kako je oko 120 metara nizvodno uočio još jedan ženski leš.
Prvim pregledom tijela nisu uočeni nikakvi tragovi nasilja, a bilo je vidljivo da tijela nisu bila dugo u vodi. U blizini je, na obali, pronađen i čamac u kojem su se nalazile dvije torbe. Uokolo su razbacane školske knjige među kojima su pronađeni i dokumenti maturantica.
Zadnji put su Maja i Tajana viđene u utorak navečer, kada su se oko 22 sata pozdravile s društvom nakon maturantskog slavlja odnosno proslave “Dana maturanata”. Prema izjavama prijatelja, otišle su u smjeru Drave, ali nitko od njih nije ni pomislio kakve su im namjere. Roditelji jedne djevojke su kasno navečer prijavili nestanak svoje kćeri, ali tada se sumnjalo kako se radi o mladenačkom neposluhu.
Svoj naum Maja je obznanila i na Facebooku gdje je ostavila oproštajnu poruku: “Toxy i Bonka was swe jako puno woleee…. by, by…”. Posljednja poruka poslana je na društvenu mrežu preko mobitela jedne od djevojaka. U samoubojstvo sumnjaju i u varaždinskoj policiji, gdje također raspolažu s informacijom da su školarke najavile suicid.
Tijela su prema nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Varaždinu prevezena u varaždinsku bolnicu, gdje će se obaviti obudkcija, koja će utvrditi točan uzrok smrti. Na Odjel patologije bolnice stigli su i izbezumljeni roditelji koji su identificirali svoje kćeri.