Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pogled s Kraljičine plaže na Velebit oduševio Britance

Autor: Boris Kupčak

12.05.2010. 22:00
Pogled s Kraljičine plaže na Velebit oduševio Britance

Foto: Adam VIDAS



Još jedna potvrda o ljepoti naše obale stigla je jučer od reportera Jona Bousfielda koji u britanskom Daily Telegraphu kao mjesto koje treba posjetiti na dalmatinskoj obali opisuje Kraljičinu plažu u Ninu. U reportaži se spominje kako je to dugačka pješčana plaža u čijoj se pozadini nalaze travnate dine i da je raritetna u Hrvatskoj.
– Glavna atrakcija je Kraljičina plaža duga tri kilometra te obližnja laguna Ždrijac. Pogled na Velebit oduševljava, a doživljaj mora, plaže i planina oduzima dah, stoji u reportaži te se spominje kako većina turističkih paketa vodi južnije od ovog mjesta.
U nastavku teksta stoji kako su vjetrovi povoljni za daskanje i windsurfing, a nakon toga zainteresirani mogu isprobati i terapeutsko blato. Kao jedna od prednosti spominje se i to što je plaža relativno nekomercijalizirana i da se na njoj nalazi tek nekoliko beach barova, dok se najbolje mjesto za večerati ribu s gradela i rižot s plodovima mora, Britancima preporučuje Perin Dvor, koji se opisuje kao mjesto koje vodi obitelj, a ima i tri sjenovite bašte. Na kraju teksta stoji opis kako doći do Nina te da je plaža od samog centra udaljena 15-ak minuta laganog hoda. Nakon ovakvih reklama ova turistička sezona zasigurno neće biti loša.