Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prijave do 26. svibnja

Autor: Petra Mičić

12.05.2010. 22:00
Prijave do 26. svibnja


Da bi postao dio Prometne jedinice, kandidat mora biti učenik srednje škole koji je navršio 16 godina života ili student, primjeren u učenju, ponašanju i radu. Također, kandidat mora biti zdravstveno sposoban što dokazuje potvrdom liječnika obiteljske medicine
Mnogi će školarci priliku za zaradu ljetnog džeparca zacijelo vidjeti u poznatoj Prometnoj jedinici mladeži, koja se svako ljeto može vidjeti na zadarskim prometnicama. Grad Zadar i ove godine organizira Prometnu jedinicu mladeži u koju će biti uključena 34 pripadnika.
Da bi postao dio Prometne jedinice, kandidat mora biti učenik srednje škole koji je navršio 16 godina života ili student, primjeren u učenju, ponašanju i radu. Također, kandidat mora biti zdravstveno sposoban što dokazuje potvrdom liječnika obiteljske medicine.
Prednost imaju kandidati s položenim vozačkim ispitom bilo koje kategorije, dobre komunikacijske vještine, poznavanje stranih jezika te pripadnici koji su prošli obuku.
Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća: prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu, pravila prometa, prometne znakove te upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.
Nakon osposobljavanja pripadnici Jedinice prometne mladeži bit će uključeni u poslove upravljanja prometom na križanjima i drugim mjestima, nadzora nepropisno parkiranih vozila, kao i obavljanju drugih poslova prilikom nadzora vozila i vozača, uključujući i pružanje pomoći domaćim i stranim gostima pri snalaženju u prometu i to u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2010. godine.
Učenici i studenti koji su zainteresirani, mogu se javiti u Postaju prometne jedinice Zadar u Ulici Andrije Hebranga bb i to do 26. svibnja.
Obrasci za prijem u Prometnoj jedinici mladeži mogu se preuzeti kod dežurnog službenika na ulazu u zgradu Policijske uprave zadarske, na istoj adresi.
Uz prijavu, odnosno popunjeni obrazac potrebno je dostaviti kopiju školske knjižice prethodnog razreda i prvog polugodišta trenutačnog razreda te liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti.
Djelatnici Prometne jedinice mladeži radit će na frekventnim prometnicama, a uvođenje reda u promet nije nimalo lak zadatak. Djevojke i mladići u bijelom nemaju ovlaštenja za sankcioniranje prekršaja niti izričite naredbe, što neki “neposlušni” i nesavjesni vozači često znaju iskoristiti, međutim, uz dobru obuku moguće je sprječavanje takvih situacija.