Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Suša pravi probleme u vodoopskrbi

12.05.2011. 22:00
Suša pravi probleme u vodoopskrbi


Duže sušno razdoblje uzrokovalo je manje poteškoće u vodoopskrbnom sustavu što su najbolje osjetili  žitelji Ruplja, koji već pet dana nemaju  vode.
Naime, prema njihovim riječima, već  nekoliko dana nemaju vodu i uopće ne  znaju koji je uzrok tome.
 – Već nekoliko godina se događa da  ostanemo bez vode po nekoliko dana. Ali  najviše nam smeta to što nam nitko ne  govori razloge zbog kojih smo bez vode.  Naime, pokušavamo dobiti nekoga u Vodovodu, ali unatoč brojnim pokušajima,  nitko nam se nije javio. Ne znamo zbog  čega smo bez vode i to nas najviše muči.  Nismo dobili nikakvo objašnjenje, rekao  je revoltirano Žarko Vanjak iz Ruplja.  Dodao je da su i ostali stanovnici ogorčeni  zbog situacije u kojoj su se našli.
Hrvoje Patrk, direktor Vodovoda, rekao  je da su iz Vodovoda razgovarali s nekolicinom žitelja Ruplja i da je i on razgovarao s nekim stanovnicima tog mjesta  te da su im objasnili o čemu se radi.
 – Zbog sušnog razdoblja došlo je do  manjeg tlaka zbog čega neka mjesta, koja  su na višoj razini, nemaju vodu ili ona teče  jako polako. Potrebno je nekoliko dana da  se stanje normalizira i to se upravo događa, tako da bi uskoro svi opet trebali  imati normalan dotok vode, objasnio je  Patrk. Dodao je da će se spajanjem vodovodnih cijevi na istočni pravac ovi problemi riješiti.