Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U projektu “Ljubav i prijateljstvo” 130 djece

12.05.2011. 22:00
U projektu “Ljubav i prijateljstvo” 130 djece


U projektu je sudjelovalo oko 130 djece što je najviše dosad. Profesorica Danijela Berišić-Antić kazala je da se s ovim projektom željelo promovirati učenje stranog jezika, a osnovna ideja projekta je da ljubav i prijateljstvo trebaju biti prisutni u svakom periodu odrastanja djeteta


OŠ “Valentin Klarin” u  Preku svečanom priredbom u školi  obilježila je Dan škole. Ove je godine  obilježen projektom naziva “Ljubav i  prijateljstvo” kroz paletu europskih jezika.
Učenici su s profesoricom Danijelom Berišić-Antić i Katarinom  Kraljev, izveli točke na hrvatskom i  europskim jezicima engleskom, njemačkom i talijanskom. Na taj način  učenici su na simboličan način prikazali želju Republike Hrvatske da se  priključi Europskoj uniji.
Organizatorice programa su bile  profesorice Danijela Berišić-Antić,  profesorica talijanskog jezika, i Katarina Kraljev, profesorica njemačkog  jezika, uz suradnju profesorica Jagode  Vidaković, Linde Bilan, Branimire Milin te strane suradnice profesorice Marije Vaszary.
Nosioci projekta su bili učenici od  četvrtog do osmog razreda koji su kroz  pjesmu, ples i glumu pokazali svoj  talenat. U projektu je sudjelovalo oko  130 djece što je najviše dosad  uključene djece u jedno ovakvo događanje unutar škole. Profesorica Danijela Berišić-Antić kazala je da se s  ovim projektom željelo promovirati  učenje stranog jezika.
Također, osnovna ideja projekta je  da ljubav i prijateljstvo trebaju biti  prisutni u svakom periodu odrastanja  djeteta, jer su upravo te dvije komponente ono što život čini potpunim i  ljepšim.
Europski dan jezika obilježava se  svake godine u rujnu, no kako škola  nije bila u mogućnosti organizirati ovaj  događaj, premješten je na Dan škole.
S obzirom na to da škola spada u  UNICEF-ov program Škola bez nasilja, dodijeljena je pohvalnica drugom  razredu matične škole s nastavnicom  Ljiljanom Juravić za promoviranje tog  programa.
Po završetku priredbe organiziran je  prigodan domjenak gdje su roditelji i  učenici uživali u okusima hrane i pića  tipičnim za Hrvatsku, Veliku Britaniju,  Italiju i Njemačku. Tako su se na meniju našli pizza i panetone kao simboli  Italije, mlijeko i čaj iz Engleske, štrudle iz Njemačke te kroštule i fritule iz  Hrvatske.
Organizirana je prodajna izložba suvenira karakterističnih za spomenute  europske zemlje. Sva dobit namijenjena je kupnji materijala potrebnog za  održavanje projekta iduće godine.
Na kraju je organiziran sportski susret koji je vodila profesorica tjelesne i  zdravstvene kulture Ozana Radovniković.
Ravnateljica Marija Šoša kazala je  da je veliki odziv roditelja potvrdio  zainteresiranost za ovakav vid suradnje s djecom te je motiv za slične  projekte u budućnosti.